StoryEditorOCM

Bizarno, po novoj splitskoj odluci Balić i Metličić na parket dvorane Gripe smiju ući tek kad svi ostali završe

Piše Sport SD
10. prosinca 2023. - 08:11

Split je uvijek bio poseban, zanimljiv grad, pa su takvi i ljudi i njihove odluke. Ova zadnja doista spada u red bizarnijih.

Dogodila se situacija, kako doznajemo, da se malonogometaš MNO Torcide Novi Izbor Franko Bilić u dvorani na Gripama ozlijedio, ‘pukla‘ mu je Ahilova tetiva jer je, kako kaže, zapeo na ljepilo na parketu.

Ljepilo je ono koje koriste rukometaši da im lopta ne bi klizila iz ruku. Kako nam kažu iz rukometnih krugova industrija proizvođača lopti još nije našla način da ‘izbaci‘ loptu kojoj neće biti potrebno ljepilo. No, isto se to ljepilo koristi već desetljećima i nismo čuli za pregršt ovakvih slučajeva. 

Uglavnom, iz Javne ustanove športski objekti je, doznajemo, rukometašima stigla obavijest kako njihovi termini u dvorani tijekom dana moraju biti - zadnji. Znači kad svi odrade svoje, tek tada Petar Metličić ili Ivano Balić, primjerice, sa svojim učenicima može na parket. Tako je i s utakmicama, pa sada kada gostujuća momčad iz, recimo Rijeke, dolazi u Split, igra tek uvečer, pa nema šanse isti dan doći i vratiti se, ili vozač mora voziti do kasno u noć.

Ista se ljepila koriste diljem svijeta u dvoranama koje koriste istovremeno različiti sportovi. Nismo još čuli za ovakvu odluku. Obje strane imaju svoje argumente koji su razumljivi, šteta je što Split kao grad nema baš rukometnu dvoranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:44