StoryEditorOCM
Više od sporta‘nije joj žao‘

Bivši Vatreni se obrušio na političarku koja je izrešetala sliku Bogorodice s Isusom: ‘Ona je jedan od demona‘

Piše Sport SD
10. rujna 2024. - 14:31

Sanija Ameti, vijećnica Liberalno-zelene stranke u Zürichu u Švicarskoj, našla se u središtu skandala nakon što je na Instagramu objavila fotografiju kako pištoljem puca u sliku Djevice Marije koja u naručju drži Isusa. Inače, švicarska političarka je porijeklom s Balkana, a fotografiju je ubrzo uklonila nakon niza negativnih komentara. 

Kako prenosi RT, obitelj Sanije Ameti došla je u Švicarsku kao izbjeglica s Kosova devedesetih godina. Ova liberalna političarka trenutačno vodi politički pokret "Operacija Libero". Od 2019. članica je izvršnog odbora Liberalno-zelene stranke u Švicarskoj, a od 2020. članica vodstva Liberalno-zelene stranke u kantonu Zürich.

Ubrzo se ispričala

- Tražim oprost od onih koji su povrijeđeni mojim djelovanjem. Instagram priču sam izbrisala odmah kad sam postala svjesna vjerskog sadržaja. Nisam razmišljala o tome. To je bilo apsolutno glupo od mene. Bila je to greška. Strašno mi je žao, poručila je Sanija.

Nakon svega se oglasio i bivši Vatreni Dejan Lovren koji smatra da švicarskoj političarki nije žao zbog učinjenog. 

- Nije joj žao. Žao joj je što su je uhvatili. Demoni mrze Isusa. Ona je jedna od njih, ništa se ne događa slučajno. Nikad se ne rugaj nečijoj religiji, budi pristojan. Pucala je malom Isusu u glavu nekoliko puta, čista ljutnja i mržnja! A njena politička strana i dalje stoji iza nje? Ludo. Kakva je ovo šala, napisao je Lovren. Hrvatski nogometaš često je isticao svoja stajališta, a nerijetko je govorio o važnosti religije u njegovom životu. 

Javila se i njena stranka

- Naša kopredsjednica Sanija trenutno je pod kritikama javnosti. Koristila je vjerski motiv u privatnoj vježbi pucanja i dokumentirala ga kao priču na Instagramu. Sanija je brzo izbrisala priču i ispričala se u svakom obliku zbog nepromišljenog djelovanja, naveli su.

Prema švicarskom zakonu, svatko tko javno vrijeđa, ruga se vjerskim uvjerenjima drugih ili napada vjerske objekte može biti novčano kažnjen.

Podsjetimo, Lovren se od hrvatske reprezentacije oprostio u veljači 2023. godine. Za Vatrene je upisao 78 nastupa i pet pogodaka te osvojio dvije medalje sa svjetskih prvenstava – srebo u Rusiji i broncu u Kataru.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 14:32