StoryEditorOCM
Više od sportatraumatično iskustvo

Poznati hrvatski košarkaš o posljedicama prometne: Imao sam 48 prijeloma, 9 operacija. Jedem tablete kao bombone...

Piše SPORT SD
7. srpnja 2024. - 12:27

Mario Kasun, nekadašnji centar hrvatske košarkaške reprezentacije izgradio je bogatu karijeru, igrao je u najjačim europskim klubovima, Barceloni, Efesu, a dio je proveo i u NBA-u, igrajući za Orlando Magic. 

Nedavno je gostovao u podcastu "Jao Mile", kojeg vodi bivši srpski košarkaš Mile Ilić, a Kasun je govorio o detaljima iz svog privatnog života, potom je i otkrio kako je bio klinički mrtav dvije i pol minute.

- Treniram, meni je sport kao sport način života. Jednostavno, polomio sam toliko kostiju da ako stanem, brate... Jedem tablete kao bombone. Raspadnem se ako par dana ne treniram", rekao je pa otkrio detalje o prometnoj nesreći na motociklu.

- Ovaj jedan prijatelj moj iz Barcelone, Nikola... Ja se skucao motorom i sada operacija, trči na sve strane, dođe doktorica i kaže: ‘Recite mi povijest svih operacija, bolesti, što imate?‘ A on joj mrtav hladan odgovara: ‘On vam je imao sve osim raka dojke‘.

Prisjetio se Kasun svih detalja tog događaja:

- Bilo je to prije tri ili četiri godine. Imao sam 48 prijeloma, desna ruka skoro mrtva. Bilo je ili će se rezati ili da imam, kako se to kaže, ‘mrtvo cvijeće‘. Pokupio me frajer za vrijeme COVID-a, stao ispred mene, zakočio i "pojeo" ga. Desna ruka, devet operacija. Bio sam u bolnici 54 dana, klinički mrtav dvije i pol minute. Ništa, život ide dalje, Bog za mene očigledno ima neki drugi plan.

- On je išao iz drugog smjera, skrenuo onako na semaforu, na raskrižju stao. I ja sada, znači, kočim u tom trenutku i sve to je slowmotion. Kao da imaš sat vremena. Kalkulacije! Idem desno, on pali auto, ja kad krenem on me lomi sa strane. Kukovi, leđa, sve. Ne! Lijeva strana, dvije trake, vidim neke kante za smeće i rekoh nije loša opcija, zabit ću se u njih, pa ću, ono, znaš...

Dolazi autobus! Ma rekoh, brate, žderi ga direktno. Ležim na podu, gubim se. Gubim krv, otvoreni prijelomi, vidim frajer pali auto i... doviđenja! Prva hitna 45 minuta, druga sat vremena. Mislim da sam izgubio litru i pol krvi."

image
Janek Skarzynski/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 21:01