StoryEditorOCM
Više od sportasportaš velikog srca

Antonio Plazibat bacio rukavicu izazova, spreman je, a tko pobijedi dobit će ozbiljan novac; obračun će biti u Splitu

Piše Sport SD
3. rujna 2024. - 15:39

Bacite li oko na Instagram, YouTube i ostale društvene mreže, pa makar i povremeno, vjerojatno vam je za oko zapeo Antonio Plazibat. Solinski kickboksač cijelo ljeto aktivan je na splitskom Ježincu gdje s ekipom skače u more. Međutim, svoj hobi je odlučio pretvoriti u veliku humanitarnu priču.

O čemu se radi? Kako je objavio u video na svom kanalu organizirat će natjecanje u skokovima u vodu na bazenu u Poljudu. Događaj se zove ‘Najluđi skakač Hrvatske‘, a na rasporedu je 14. i 15 rujna. Ono što je najvažnije naglasiti je da sav prihod ide Dječjem domu Maestral.

A nagrade za najbolji nisu šala. Štoviše... Najbolji skakač doma će odnijeti čak 5.000 eura, drugo mjesto donosi 3.000, a treće 1.000. Kotizacija će iznositi 10 eura. Skače se s 10 metara visine, tako da organizator poziva one spremne...

image
screenshot/Youtube/Antonio Plazibat

- Ja garantiram da će sve donacije koje se skupe ići Dječjem domu Maestral. Svi koji imate djecu znate što je sve potrebno za to. Uvijek treba nešto, moramo pomoći. Cilj je skupiti 50.000 eura i mislim da ćemo to uspjeti skupiti.

Bit će to vrhunski organiziran događaj, kako najavljuje Plazibat.

- Prodavat će se piće i hrana. Sav prihod ide za isti cilj. Dogovorio sam suradnju s mnogim firmama. Svi žele pomoći, samo pitaju gdje treba donijeti novac. Neki niti ne žele da ih spominjemo, samo žele pomoći. Iskoristio sam sve svoje veze kako bi skupili što više novca za djecu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Bit će tu i puno dobro znanih lica, pogotovo mladima.

- Dolazi i puno poznatih. Tu je naravno Grše, pa brojni drugi influenceri. Možda ćemo organizirati i neko druženje i fotografiranje s njima. Organizirat ćemo što više toga da se skupi što više novca za Maestral.

Kako rekosmo, prijave su otvorene za sve, ali pozivaju se oni s iskustvom.

- Prijaviti se može bilo tko, ne samo ljudi iz Hrvatske. Ipak, poželjno je da se prijavi netko s prethodnim iskustvom. Zato je u prijavi potrebno poslati i video vlastitih skokova. Veći je bazen i ‘mekši‘, ali opet da se prepadnete kada dođete na 10 metara. Skače se na prijelome. Klasik, statični skokovi i freestyle.

image
Ante Cizmic/Cropix

Žiri neće imati lagan zadatak. A Plazibat želi da ovaj događaj postane tradicije, svake godine na kraju ljeta.

- Ocjenjivat će se reakcija publike, show i sami skok. Najvažnije je da izgleda moćno, sigurno i samouvjereno u zraku. Treća kategorija je iznenađenje za sve. Bit će i skakanje s poznatima. Muziku će puštati DJ. Želim da svake godine imamo ovo natjecanje na kraju ljeta i da tako obilježimo splitsku kulturu skakanja. Ne zanima me novac. Želim da sve ide u humanitarne svrhe. Suđenje će biti pošteno, a publika će odigrati veliku ulogu – poručio je.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Josko Supic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:52