StoryEditorOCM
Vaterpoloput na Igre

Završno okupljanje Barakuda uoči odlaska u Pariz: ‘Ovo je nešto najveće u životu svakog sportaša‘

Piše SPORT SD
23. srpnja 2024. - 14:06

U kasnim poslijepodnevnim satima ponedjeljka, 22. srpnja, u Zagreb su na završno okupljanje uoči odlaska u Pariz na Olimpijske igre, došli jedni od hrvatskih kandidata za najviši plasman odnosno za medalju, hrvatska vaterpolska reprezentacija.

Nešto je ranije, već u nedjelju navečer, prvi u Zagreb stigao vratar i kapetan momčadi Marko Bijač koji je zbog ozljede leđa propustio zadnju pripremnu utakmicu u Šibeniku protiv SAD. U Zagrebu je odmah po dolasku odradio još malo terapije, a u nedjelju ujutro je već pojedinačno trenirao. Prema kazivanju iz našeg tabora, s Markom Bijačem bi trebalo sve biti u redu do prve utakmice u nedjelju, 28. ovog mjeseca protiv Crne Gore.

- Došao je dan odlaska u Pariz, Olimpijske igre su nešto najveće u životu svakog sportaša, isto vrijedi i za nas. Danas ćemo još odraditi dodatnu analizu naše igre, potpuno smo mirni i relaksirani - rekao je izbornik Ivica Tucak.

- Ovaj put idem na Olimpijske igre kao kapetan i sretan sam zbog toga, ali to je sporedna stvar. Odradili smo dobre pripreme i odigrat ćemo dobar turnir u Parizu. Imao sam manjih problema s leđima zbog kojih sam i propustio zadnju pripremnu utakmicu, ali naš naš medicinski tim se sjajno snašao i u toj situaciji i brzo su me vratili u bazen - poručio je Marko Bijač, kojemu će ovo biti već treće Igre.

- Već se lagano pripremamo za prvu utakmicu, protiv Crne Gore. Svjesni smo važnosti turnira, koliko će svaka utakmica biti teška. Ali, imamo već puno iskustva na ovakvim turnirima i nadam se dobrom uspjehu - zaključio je Maro Joković.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 01:08