StoryEditorOCM
Vaterpolokakva moć

Vaterpolo, sport u kojemu smo još velesila, usred Beograda dvije hrvatske momčadi igraju za titulu najbolje u regiji

Piše P. S.
26. ožujka 2023. - 11:17

Veliki hrvatski finale usred Beograda. Dva vaterpolska giganta iz Dalmacije, Jadran i Jug Adriatic osiguranje, večeras će se s početkom u 18 sati u bazenu 11. April boriti za titulu najboljeg kluba u regiji.

A nije to bilo kakva regija, ova je liga možda i najjača u Europi, kada se zna da je Novi Beograd sastavljen mahom od reprezentativaca Srbije i još nekoliko najboljih svjetskih igrača. Riječ je o momčadi koja je tri godine uzastopce domaćin Final Eighta Lige prvaka te dio tog završnog turnira najboljih momčadi Starog kontinenta.

Moćnu beogradsku momčad izbacili su jugaši, dok je Jadran u polufinalu "skinuo" Radnički. Taj Radnički je, pak, u finalu Kupa Srbije pobijedio Novi Beograd, dovoljno to govori koliko su i oni jaki.

A kad se podvuče crta, na ovom završnom turniru Regionalne lige vidi se koliko je, zapravo jak hrvatski vaterpolo.

Blista od sreće u Beogradu Mladen Drnasin, prvi čovjek Hrvatskog vaterpolskog saveza, a ujedno i predsjednik Jadrana. Reprezentacija se u Splitu okitila titulom prvaka Europe, a njegova je pobjeda danas u Beogradu osigurana. Naravno, srce je jadranaško, ali tko god pobijedi, već je ovo ogromni uspjeh za hrvatski, splitski i dubrovački vaterpolo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 00:09