StoryEditorOCM
Vaterpolopoljud u 19 sati

U trećem kolu Lige prvaka splitskom Jadranu gost je srpski ‘dream team‘: ‘Moramo napraviti sve da pobijedimo. Nećemo se braniti‘

19. studenog 2021. - 12:29

Uf, kakav nas meč čeka danas s početkom u 19 sati na Poljudu. 

U trećem kolu Lige prvaka Jadranu je gost srpski “dream team”. Novi Beograd je, kako i ime kaže, nova momčad, oformljena od praktički srpske reprezentacije i par pojačanja, a znamo što Srbija znači u svijetu vaterpola.

- Izuzetno su jaka momčad, ali mi igramo kući i u stanju smo odigrati dobro. Kad ova momčad Jadrana igra doma uvijek će se postaviti na način da treba pobijediti. Hoće li to biti moguće, ne pita se samo nas. Kad je nasuprot Novi Beograd itekako se i njih pita. Mi, pak, moramo napraviti sve da pobijedimo. Nećemo se braniti, pokušati izboriti najmanji mogući poraz i reći “dobro smo prošli”. To nije naš način - kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

‘Sami smo sebi najveći rival’

Ako je srpska reprezentacija inkorporirana u gostujućoj momčadi, onda i Jadran ima svoje adute. Čak šest jadranaša bilo je u zadnjoj reprezentativnoj akciji kada je u gostima pala Italija. A još se čeka i da se dogodine priključi donedavni ruski reprezentativac Konstantin Harkov koji će od veljače imati pravo nastupa na Hrvatsku.

Beograđani su u prvom kolu sa 16:10 pobijedili Radnički, a potom izgubili 9:12 od Olympiacosa.

- Osciliraju kao i mi. I oni su se skupili nedavno. Imaju niz kvalitetnih igrača i napadačka su momčad. Naši adut mora biti čvrsta obrana, da ne primamo glupe golove kakvi nam se često događaju. Ispadanje iz sustava kao što nam se dogodilo protiv Dinama moramo eliminirati. Svi smo svjesni toga, na tome radimo, o tome pričamo. Gledali smo i video... Pripremamo se da otupimo njihove najveće oštrice, svedemo ih u okvire koji nama odgovaraju.

Još kada bi tribine bile solidno popunjene, pa da vas navijači nose...

- Najbitniji smo mi sami, koliko ćemo biti fokusirani na zadatke i ispuniti ih, kako će to izgledati... Još uvijek smo sami sebi najveći rival. To je moj dojam. Iz faza fantastične igre idemo u katastrofalno lošu. To moramo prekinuti. Ni Beograd, ni publika neće dobiti utakmicu, nego mi sami - zaključio je Smodlaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 14:13