StoryEditorOCM
Vaterpolo‘idemo po odličje‘

Tucak: ‘Ovo je za zaborav, sad tek kreće prvenstvo‘. Marinić Kragić: ‘Mislima smo već na Mađarima‘

Piše Iva Majić
17. srpnja 2023. - 12:59

Hrvatska je "razbila" reprezentaciju Argentine, rezultatom 24:5 na otvaranju Svjetskog prvenstva u vaterpolu u japanskoj Fukuoki. No, mjesta za preveliku euforiju nema jer ovo nije bio protivnik koji je dorastao europskim prvacima.

Jasno je to odmah do znanja dao i zbornika Ivica Tucak.

- Mislim da me nećete krivo shvatiti ako kažem da nakon ove utakmice ne treba trošiti previše riječi. Točno je onako bilo kako sam očekivao, ali me veseli što su dečki odigrali rasplivano i skoncentrirano. Onako i kako sam želio i na što sam jedino upozoravao na sastanku prije za ovu utakmicu. Rekao sam da se ne smije dogoditi nekakav loš ulazak u utakmicu, s obzirom na razliku u kvaliteti. Argentina je za zaborav. Ono što sam htio, određene taktičke zamisli, akcije, koje ćemo koristiti u utakmici protiv Mađara u srijedu, točno smo to i ostvarili. Sad idemo dalje, sad kreće ono "pravo" za nas. Očekuje nas jedna od najboljih reprezentacija svijeta, rekao je izbornik Tucak.

Najbolji strijelac domaćeg prvenstva, Jerko Marinić Kragić, u turnir je krenuo s pet golova, te zabio koliko i cijela Argentina.

- Najvažnije je bilo početi ovaj turnir vrlo dobro, a to smo napravili. Pokazali smo kvalitetu i autoritet. Mi smo došli ovdje boriti se za odličja. Ovo je za nas bila dobra uvertira za osjetiti bazen, tribine i suđenje. Dobro nam je došla ovakva utakmica za službeni početak i mislim da smo je odradili na najbolji mogući način, ali jasno je da smo već bili u mislima na sljedećoj utakmici i Mađarima.

Što očekujete u tom susretu?

- Znamo mi dobro koji su njihovi najopasniji igrači. Vježbali smo taj dio, nekakve zone, čak i presing. Radili smo najviše na obrani, cilj je primiti što manje golova, zaključio je najbolji igrač ove utakmice.

Barakude se već okreću idućoj utakmici, drugom kolu skupine "C", u kojem igramo protiv Mađarske u srijedu u pet ujutro po hrvatskom vremenu. Susret je to koji će vrlo vjerojatno odlučiti o prvom mjestu naše grupe, a takav rasplet bi uvelike olakšao daljnji nastavak turnira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 08:52