StoryEditorOCM
Vaterpolopoludio

Tucak osuo paljbu po organizatorima: ‘Sportaši traže samo dobar krevet i hranu. Nemamo nijedno, hrane nas paštetama!‘

Piše ivan renić
28. srpnja 2024. - 18:48

Pobjednički je hrvatska vaterpolska reprezentacija krenula u olimpijski turnir. Svladale su Barakude Crnu Goru s 11:8. Držali su se Crnogorci jedan dio utakmice, no Bijač i Popadić zajedničkim snagama ‘spustili su roletu‘ baš kada je trebalo i Hrvatska je upisala prvu pobjedu.

Igra je generalno bila dobra, no ima tu stvari na kojima se još da poraditi, u tom je stilu poslije utakmice govorio izbornik Ivica Tucak.

- Najvažnija je pobjeda. Treba probiti led u prvoj utakmici na turniru i pobijediti kako god. I drugi su se mučili na početku. Ali vidio sam par situacija koje nam se ne smiju događati. Pogotovo zadnji primljeni gol pri kraju utakmice. Pa onda i gol kojeg smo primili s dva metra. Nismo držali ruke u tim situacijama, a već dvije godine radimo na tome.

image
Tom Dubravec/Cropix

Nakon brze analize utakmice, Tucak se osvrnuo na uvjete u olimpijskom selu. Nekome su dobri, primjerice, našim tenisačima i judašima koji nisu imali većih zamjerki. Spominjali su, doduše, hranu kao ono što je upitno i sigurno može bolje. No, vaterpolistima ona nikako nije po volji.

- Transport i hrana su jako loši. Ne možeš sportašima nuditi paštete, hraniti ih time i očekivati da igraju na vrhunskoj razini. Čemu onda Olimpijske igre ako ne možeš omogućiti uvjete. Dobri kreveti i hrana su sve što sportašima treba, a to u Parizu nismo dobili. Ni jedno, ni drugo. O tome imam štošta za reći i govorit ću kada sve završi – ljutit je bio Tucak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:33