StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Stigao europski prvak, osmijeh grčkog diva, a Sandro kao trener poručio: ‘Jugaši su u Gružu sposobni za sve!‘

Piše Tonči Vlašić
6. listopada 2023. - 10:31
PRO Recco je stigao na trening (Aaron Younger, trener Sandro Sukno, Konstantinos Kakaris, Maurizio Felugo i Aleksandar Ivović)Tonči Vlašić/

Jugaši su sposobni za sve u svom Gružu – naglašava PRO Recco uoči, kako se najavljuje, prve prave ovosezonske utakmice. Sandro Sukno je protekle dvije sezone odveo ‘Biancoceleste’ u svakom natjecanju u kojem su nastupali do trofeja, a u obje sezone europske Lige prvaka doživio je samo dva poraza u gostima, kod Juga prve sezone, a prošle u Pireju od Olympiacosa.

I kad to ističe PRO Recco, eto, da se ne zaboravi, Sandro je kao trener na klupi talijanskog velikana ‘Mr. 100 posto!’, ali u protekle tri sezone u ulozi glavog trenera dva puta je bio u Gružu, prvo s Primorcem iz Kotora, a zatim s PRO Reccom.

Jug Adriatic osiguranje – trener Sandro Sukno u Gružu 2:0!

- Važna utakmica, ali ne i odlučujuća iako ovaj sustav natjecanja daje veću vrijednost svakoj utakmici u skupini nego prije – naglašava Sukno. Prethodnih sezona po osam sastava je bilo u skupini, četrnaest utakmica. Prva četiri su išla dalje. Sad se sve rješava u šest utakmica...

Za klupsku stranicu Sandro je istaknuo kako Jug u Gružu igra svakako bolje nego u gostima, a riječ je o sastavu koji je Olympiacosu uzeo bod u Pireju, zatim sastavu koji je odigrao više utakmica na visokoj razini, dok  njegova momčad nije imala niti jednu takvu, piše Dubrovački.

Dodao je u najavi: Dobro smo trenirali, proanalizirali igru Juga, te idemo u Gružu na pobjedu!

PRO Recco je jučer odradio prvenstvenu obvezu 2. kola talijanskog prvenstva, poigrao se s nekadašnjim trostrukim prvakom Europe, Posillipom, koji je odavno daleko od europskog vrha – 19:6. Jutros letio prvo od Milana do Beča, a zatim do Dubrovnika. Smjestio se na Babinom kuku. U 18.30 sati dobio je termin u Gružu za trening.

Nakon europskog prvaka su trenirali Jugaši, koji su bodom u Pireju poslali poruku Olympiacosu i PRO Reccu kako su i oni ‘živi’ za jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode u drugi krug, kako talijanski i grčki prvak, koji pucaju na naslov prvaka Europe, neće biti mirni u skupini ‘B’ prvog kruga europske Lige prvaka.

Ogled Jug Adriatic osiguranja i PRO Recca, koji izravno prenosi SportKlub, a koji se igra u Gružu u petak, 6. listopada, s početkom u 19 sati, sudit će Srbin Milović i Nijemac Schopp.

Skupina ‘B‘

Rezultati 1. kola

utorak, 26. rujna

Pirej: Olympiacos SFP – Jug Adriatic osiguranje 16:15 nakon peteraca /12:12, 

Recco: PRO Recco – Dinamo Tbilisi 15:6

raspored 2. kola,

petak, 6. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – PRO Recco, 

Tbilisi: Dinamo Tbilisi – Olympiacos SFP.

image

Jugov Grk je sad kontra, Konstantinos Kakaris, čudo od centra, prethodne dvije sezone branio je boje Jug Adriatuc osiguranja, a sad je u kapici PRO Recca

Tonči Vlašić/
image

Predsjednik Maurizio Felugo i kapetan PRO Recca Aleksandar Ivović, koji je u sezoni 2012./13. igrao za Jug pod vodstvom Veselina Đuha

Tonči Vlašić/
image

Australac Aaron Younger je bivši Jugaš (lijevo)

Tonči Vlašić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 08:05