StoryEditorOCM
Vaterpolosporni trenutak

Srbijanski komentatori šokirani suđenjem: Mađari su zaslužili više. Nemojte misliti da ovo pričamo zbog Hrvata...

Piše Sport SD, H
14. siječnja 2024. - 22:52

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva koje se igra u Zagrebu nakon što je u polufinalu na bazenu uz Savu svladala Mađarsku sa 11-8 (2-2, 2-0, 3-4, 4-2).

Hrvatsku su predvodili Jerko Marinić Kragić s tri i Loren Fatović s dva gola, a po jednom su se u strijelce upisali Konstantin Harkov, Ante Vukičević, Rino Burić, Luka Lončar, Zvonimir Butić i Josip Vrlić, dok su kod Mađarske najučinkovitiji bili Vince Vigvari i dam Nagy s po tri pogotka.

- Mađari su zaslužili bolji rezultat. Da nije bilo Marka Bijača, tihog junaka Rina Burića, a i nekih odluka. To moramo spomenuti. Nemojte misliti da pričamo zbog nečeg... Velika pohvala hrvatskoj reprezentaciji, zaslužene čestitke, sjajni su momci i zaslužuju finale, ali neke stvari koje su se događale u bazenu moramo prokomentirati. Postojala je šansa da gledamo puno uzbudljiviju utakmicu. Dobra utakmica, rovovska borba", komentirali su komentatori na srpskom Sportklubu nakon utakmice.

Očito nisu bili osobito zadovoljni suđenjem. Kritizirali su i odluku sudaca kod gola Hrvatske za 7:10. "Ovaj kontrafaul je da se pomogne jednoj ekipi. Ranije se moglo dosuditi isključenje i igrač više za Mađarsku. Neka mi ne zamjere Hrvati, ali ovakve stvari tumačimo kao domaćinsko suđenje", dodali su.

Inače, veći broj osoba s kupljenim ulaznicama nije mogla ući na tribine plivališta uz Savu, neposredno prije početka utakmice polufinala EURA između vaterpolista Hrvatske i Mađarske.

Svjesni neugodne situacije, Hrvatski vaterpolski savez se kao organizator ispričao dijelu navijača s kupljenim ulaznicama, koji je bio u nemogućnosti ući na tribine i nazočiti utakmici. 

"Najdublje se ispričavamo našim navijačima. Do ovog je propusta u određenoj mjeri došlo i zbog pomjeranja termina početka utakmice, što je dovelo do zabune, ali smo svjesni da nas to ne amnestira odgovornosti zbog koje se još jednom ispričavamo.

Ujedno, opovrgavamo navode nekih medija da je policija bila ta koja je zapriječila ulazak navijačima u bazen odnosno na tribine. Odluka je bila na nama kao organizatorima, a iz sigurnosnih razloga kada je bilo vidljivo da su sva mjesta ispunjena", stoji u priopćenju HVS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:04