StoryEditorOCM
Vaterpolocarski trg

Spektakl na Peristilu: simbol grada u posebnom izdanju za večerašnji ždrijeb skupina vaterpolskog Eura

Piše Ivan Renić
23. travnja 2022. - 09:30

Ljeto je sve bliže i Split se užurbano priprema za Europsko vaterpolsko prvenstvo koje će se održati od 27. kolovoza do 10. rujna. Veliki je to događaj za grad podno Marjana, najveći u posljednjih nekoliko godina.

Pred nama je i spektakl izvlačenja skupina. Kažemo spektakl jer se uistinu to i očekuje, pogotovo kada znamo da je pozornica splitski Peristil. I to u novom ruhu. Posebno za ovu prigodu organizatori su se potrudili pretvoriti jedan od simbola grada u pravu vaterpolsku pozornicu.

Kako su istaknuli organizatori, povijest će se ovog puta naći u službi sporta. Pozornica će biti smještena podno glavnog protirona i luka pod kojim se u prošlosti pojavljivao car. Ispod kamenih kolona bit će i gledalište za oko 200 uzvanika, sve odreda brojne uglednike iz sportskog, ali i društvenog života.

Slika Peristila u posebnom izdanju velika je reklama za Hrvatsku. Turizam koji je u nas odavno već „zlatna koka” dobit će tako još jedan plus. U Splitu će za vrijeme prvenstva boraviti čak 28 reprezentacija (12 ženskih i 16 muških) s više od 600 sportaša i pratećeg osoblja, uz 100 sudaca i predstavnika krovne europske federacije LEN-a. Očekuje se i više od 300 novinara i 600 ljudi koji će sudjelovati u samoj organizaciji.

Brojevi su to koji govore sami za sebe. U Splitu se zaista priprema spektakl, a njegov prvi čin na rasporedu je večeras u 20 sati kada na „novom” Peristilu počinje ždrijeb. Najavljen je i dinamičan zabavni program, brojni audiovizualni efekti koji će dati novi sjaj stoljećima starom kamenu.

Izvlačenje skupina velika je uvertira u sve ono što nas čeka na samom natjecanju. Turnir će pratiti niz zabavnih manifestacija, koncerata, muzejskih izložbi, kongresa... Gosti, što domaći, što strani, moći će tako uživati u šarolikoj ponudi, a svi zajedno će se još jednom uvjeriti kakav je Split domaćin.

Cijela priča oko održavanja Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu krenula je još 2018. godine. Domaćinstvo je na koncu dobio Split, odnosno Spaladium Arena. Tamo će se privremeno postaviti dva bazena, glavni za natjecanja i pomoćni za zagrijavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 07:03