StoryEditorOCM
VaterpoloFINALE ZA ANALE

Španjolci se žale na suđenje kad igraju s Hrvatima, boje se našeg ‘igrača više‘, a to nisu navijači...

Piše M. Bi.
16. siječnja 2024. - 17:05

Vaterpolisti Španjolske love večeras protiv Hrvatske jedini naslov koji im nedostaje: europsko zlato. Tri puta su bili svjetski prvaci, jednom i olimpijski pobjednici, ali nikako do europske krune. Čak štoviše, triput su poraženi u finalima, imaju i četiri bronce, sve skupa sedam medalja, "niđe zlata".

I žestoko vjeruju da je ovo taj dan, za njih povijesni. Ugledni sportski list Marca očekivano je posvetio veliku pažnju večerašnjem finalu u Zagrebu.

- Znali smo da je drugi tjedan odlučujući. Moramo se prije svega fizički oporaviti jer je turnir bio izuzetno naporan, no, željeli smo ovo finale, tu smo gdje smo htjeli biti. Moramo nastaviti do kraja - rekao je izbornik David Marin.

Marca s puno optimizma najavljuje večerašnju utakmicu, posebno ističe impozantan niz pobjeda Španjolaca na ovom prvenstvu. Samo prvu utakmicu, baš protiv Hrvatske, nisu pobijedili, poraženi su na peterce, uslijedio je niz njihovih sigurnih pobjeda i moćnog dojma kojeg su ostavili: prvo su u našoj skupini pale Crna Gora i Francuska, potom u četvrtfinalu Rumunjska (čak 24:7), i u polufinalu pregažena moćna Italija (7:4).

image
Damir Krajač/Cropix

Španjolci su favoriti i na kladionici, bez obzira što se igra u Zagrebu i što su već jednom izgubili protiv naše momčadi. I baš ta prva utakmica protiv Hrvatske jako peče Španjolce.

Marca navodi da je glavni uzrok poraza "ogroman broj isključenja, čak 19, šest više od Hrvata", te se apostrofira podatak da je Hrvatska sedam od devet golova postigla s igračem više.

U prijevodu, nisu najsretniji suđenjem. Nije napisano izravno, ali se da iščitati između redaka i poruka je jasna.

image
Damir Krajač/Cropix
image

Atmosfera...

Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:53