StoryEditorOCM
VaterpoloCHALLENGER KUP

Solidan ždrijeb u Barceloni: Mladost u lakšoj skupini, ali igra Jadrana budi optimizam za hrvatsko finale

Piše Sport SD
24. listopada 2023. - 21:32

Barcelona je bila središte ždrijeba Final 6 turnira Challenger kupa za vaterpolistice. Za one koji nisu upoznati, riječ je o novom europskom klupskom nadmetanju, u kojem su se među najboljih šest ekipa pasirala dva hrvatska kluba, Jadran i Mladost. Svoju kartu na završnicu osigurali su temeljem kvalifikacijskog turnira u Novom Sadu koji se odigrao proteklog vikenda.

Za Final 6 turnir, koji je na rasporedu od 24. do 26. studenog, izvučene su dvije grupe, a u skupini A su Crvena zvezda, Jadran i Benfica, dok su u skupini B Izmir, Portuense i Mladost. Mjesto odigravanja Final 6 turnira će se odrediti naknadno.

Najprije će se odigrati utakmice u skupinama, a onda na temelju rezultata, uslijedit će i susreti za konačni poredak. Tako će prvoplasirani sastavi iz skupina igrati za prvo mjesto ili pobjednice Challenger kupa, drugoplasirane za treće mjesto, a trećeplasirane iz skupina za ukupno 5. mjesto.

Mladostašice su na prvi pogled dobila skupinu u kojoj bi mogle osvojiti prvo mjesto. Jadranašice bi pak mogle imati malo teži  posao, iako temeljem igara u Srbiji, ne bi bilo nerealno nadati se i hrvatskom finalu.

Podsjetimo, Splićanke su u nedavnom susretu u Novom Sadu protiv aktualnih prvakinja Hrvatske slavile 17:12, a najbolja u redovima Jadrana je bila Jelena Butić sa četiri pogotka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 12:46