StoryEditorOCM
Vaterpolostigao odgovor

Riječanin igra za Srbiju i najbolji je strijelac EP-a. Kreković: ‘Laž je da ga nismo zvali, i majku smo kontaktirali‘

Piše Sport SD
9. siječnja 2024. - 17:19

Marko Radulović, rođeni Riječanin koji nastupa za reprezentaciju Srbije, najbolji je strijelac Europskog prvenstva u vaterpolu nakon dvije odigrane utakmice. Uz to je i prije dvije bio MVP U-20 Svjetskog prvenstva na kome je Srbija osvojila zlato. Radulović je protiv Izraela i Njemačke postigao četiri gola, a danas njegovu momčad očekuje susret protiv Malte, koji je na rasporedu u 19 sati "na Savi".

23-godišnjak je u mlađim kategorijama nastupao za Hrvatsku, nakon što je profesionalnu karijeru započeo u riječkom Primorju. Prije pet godina prešao je u Vojvodinu, a od 2020. godine igra u Radničkom iz Kragujevca.

Radulović: Dvije godine me Kreković nije pozivao u reprezentaciju

- Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svjetskom prvenstvu. Međutim, dvije godine tadašnji izbornik Joško Kreković me nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana, ali nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, niti netko od suigrača. Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u srpsku A selekciju i prihvatio sam taj poziv - rekao je svojevremeno Radulović.

image
Ronald Gorsic/Cropix

No, Kreković je odgovorio mladom Raduloviću:

- Smeta mi to što se u posljednje vrijeme po medijima potencira da je Radulović odabrao Srbiju jer nitko nije računao na njega. To nije točno. Istina je sasvim drugačija. Bio je član U-18 reprezentacije na SP u Mađarskoj, a iduće godine bio je i na U-20 SP-u. U lipnju 2019. godine Radulović je prešao iz Primorja u Vojvodinu. Savez i ja, kao izbornik, uredno smo mu poslali poziv za pripreme reprezentacije, ali nismo dobili nikakav odgovor - rekao je Kreković i nastavio:

- Kontaktirali smo Vojvodinu, a oni su nam rekli da Radulović više nije njihov član, ali da će ga obavijestiti. Ipak, nije nam se javio pa smo se direktno javili njegovoj majci, koja nam je rekla da je Marko odlučio nastupati za Srbiju. Tako da je laž da ga dvije godine nitko nije zvao. Na kraju, u kancelarijama Saveza postoje i mailovi koji dokazuju ovo što vam sada pričam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:38