StoryEditor
Vaterpolohalo, stručno oko

Ratko Rudić uoči dvoboja Hrvatske i Srbije: ‘Imamo dobar potencijal, presudit će psihološki moment‘

Piše Ivan Renić
29. lipnja 2022. - 10:49

Zadovoljan igrom “barakuda” na Svjetskom prvenstvu je i nekadašnji izbornik Ratko Rudić. Naš trofejni, proslavljeni trener svjestan je mladosti i nedostatka iskustva, ali, kako kaže, više je dobrih nego loših trenutaka.

- Imali smo oscilacija u igri. To je razumljivo jer ovo je nova momčad koja je do sada jako malo igrala zajedno. Pokazali su da imaju potencijala. Mogu se nositi s najboljim momčadima, vidjeli smo to u prvoj utakmici s Grčkom.

Prepreka prema polufinalu i novoj borbi za medalje je Srbija. Nimalo jednostavan zadatak za “barakude”.

- To je ekipa koju jako dobro poznajemo. Mislim da će se naši dobro pripremiti za njihove jake strane. Očekuje nas neizvjesna i otvorena utakmica u kojoj je teško prognozirati pobjednika. Šanse su 50-50. Najvažniji će biti psihološki moment. Tko bude mirniji i koncentriraniji, imat će prednost. Na našim momcima je da odigraju najbolje što znaju.

U redovima Hrvatske puno je mladih igrača i debitanata.

- Po meni su oni pokazali da im je mjesto u reprezentaciji. Imaju kvalitetu za selekciju kao što je Hrvatska. Ovo natjecanje je za njih veliko iskustvo. Treba im dati povjerenje, da osjete kako je to igrati na velikom natjecanju. Do sada su ostvarili dobar rezultat i puno će naučiti iz ovog turnira.

Harkov se iskristalizirao kao vođa ove momčadi. Šutira i zabija sa svih pozicija i udaljenosti.

- Gledao sam ga i čini mi se da je pun samopouzdanja. Ne plaši se preuzeti odgovornost. Ima realizatorske sposobnosti, baš ono što nam je nedostajalo na desnoj strani otkad smo ostali bez Jokovića – primjećuje Rudić.

Sjajno funkcionira i veza s našim centrima. Vrliću i Krapiću ne nedostaje lopti kojima ih hrani naša vanjska linija.

- Vrlić je jedan od najboljih na toj poziciji. Krapić je iskusan i dobar, ali moram priznati da me iznenadio svojim odličnim igrama na turniru. Čini mi se da smo tanki jedino na poziciji bekova. Pogotovo, otkad je Burić suspendiran. Ali to se kroz igru nekako može nadomjestiti.

Bijač je naš prvi izbor na vratima, ali priliku je protiv Gruzije dobio Popadić.

- Vratari su do sada prikazali promjenjivu formu, ali protiv Gruzijaca Popadić je branio dobro. Forma im se podiže kako turnir odmiče. Vratari će nam trebati na visokoj razini protiv Srbije. Mislim da i to ide uzlaznim tokom, baš kao i naša čitava igra – zaključio je Rudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2022 07:26