StoryEditorOCM
Vaterpolooi pariz

Prve reakcije nakon ‘potopa‘ Hrvatske: ‘Naglašavali smo od čega trebamo bježati, a kad se to dogodi, plaćate glavom‘

Piše I. M.
30. srpnja 2024. - 14:08

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u drugom kolu olimpijskog turnira izgubila je od Italije rezultatom 14:11. 

Razočarani su nakon poraza bili igrači, kao i izbornik Ivica Tucak, koji je rekao:

- Zaslužena pobjeda Italije. Nema tu puno filozofije. Više koncentracije, lucidnosti, snage, pogađali su one situacije koje su izradili, kao i mi, ali ih nismo realizirali. Nažalost, kad se dogodi jedna ovakva utakmica protiv protivnika iste kvalitete kao i vi, onda ćete to platiti glavom. Čestitke Italiji, ali mi danas nismo bili pravi. Iako smo odigrali dobre prve dvije četvrtine, s puno promašenih šansi. U trećoj četvrtini smo bili u egalu, ali smo pali pod pritiskom i ušli u tu nervozu. Naglašavali smo da trebamo bježati od tog čupanja, a krenuli smo u to - krenuo je izbornik pa dodao kako nema panike:

- Idemo dalje. Naravno da nije lijepo izgubiti, ali to je dio turnira i trebamo izvući pouke i nastaviti biti bolji u idućoj utakmici.

image
Tom Dubravec/Cropix

Puno primljenih golova?

- Teško možemo dobiti utakmicu u kojoj primimo 14 golova, nismo mi takva ekipa. To je vaterpolo koji nama ne odgovara, ne igramo tako divlje. Imamo neke postulate u igri. Danas obrana nije bila dobra, nije bilo blokova, ostavili smo vratare na streljani - zaključio je izbornik Ivica Tucak.

"Raspad sistema" u nastavku komentirrao je Rino Burić:

- Prije svega čestitam Talijanima, koji su bili bolja momčad. Prvo poluvrijeme smo izgledali dobro, i u napadu i u obrani. U drugom smo jednostavno nestali, pao nam je ritam, igrač više nam je bio jako loš (7/15). Presporo je išla lopta, taj segment moramo popraviti. Naravno i obranu, jer kad primate 14 golova protiv momčadi kao što je Italija, mislim da nemate što tražiti. Agresivnost danas nije bila prava, ali nadam se da ćemo dalje biti bolji - rekao je Splićanin.

image
Tom Dubravec/Cropix

Olimpijski turnir je dug, jedan poraz u grupnoj fazi ne treba biti koban, rekao je Ante Vukičević.

- Jednostavno smo previše promašivali. Nismo imali koncentracije, sreće, čega već, u tim završnim trenucima. Previše smo im poklonili i u obrani. Mi smo imali svoje šanse za pobijediti utakmicu, ali nedostajalo nam je tih nekih "pet posto" reakcija u oba smjera. Neki dodatni napor, agresivnost, brzinu za presjeći neki blok. No, ne treba raditi dramu od ovoga, svi znamo kakav je olimpijski turni, idemo dalje utakmicu po utakmicu. Vjerujemo u sebe.

Podsjetimo, u prvom kolu je Hrvatska pobijedila Crnu Goru, a iduću utakmicu Barakude igraju s Rumunjskom u četvrtak u 19.30 sati.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 15:45