StoryEditorOCM
Vaterpolovatrena završnica

Ovo se u vaterpolu nije dogodilo godinama: traži se veza, karta više, a čak se i postavljaju nove tribine u Poljudu!

Piše Iva Majić
14. svibnja 2023. - 17:01

Vaterpolo je toliko popularan da se u Poljudu doslovno rade nove tribine. Da, zbog "majstorice" koja nas uskoro očekuje, montirat će se dodatni broj mjesta, jer traži se "karta više"...

U srijedu nas očekuje peta utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske, a već i ptice na granama znaju kako će se za titulu najboljih boriti Jadran i Jug AO. Peti čin završnice i ovakvo neizvjesno finale je nešto što je svaki ljubitelj ovog sporta priželjkivao, osim doduše onih u bazenu jer tempo je ubojit, sezona duga, utakmice izrazito zahtjevne... Ali vidi to i publika, sav taj žar i napetost, kao i vrhunski vaterpolo koji se može gledati u Splitu i Dubrovniku. Ništa manje nismo mogli ni očekivati jer su u bazenu čak desetorica zlatnih sa zadnjeg europskog prvenstva.

U trećoj utakmici na Poljudu publika je bila na nogama, ali ne samo zbog atmosfere, već i zbog činjenice kako je tribina na splitskom bazenu bila premala za ovakav sportski spektakl. Kapacitet je inače za 650 ljudi, zato su iz kluba VK Jadran odlučili omogućiti veći broj mjesta.

- Radimo dodatne tribine ispod semafora koje će imati oko 175 mjesta, a također ćemo dodati i po 100 mjesta iza svakog gola, rekao je Mladen Drnasin, predsjednik Jadrana i Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Koliko je velika navala i zainteresiranost za susret završne odluke, pokazuje i sljedeći podatak. Iz kluba su prije nekoliko dana pustili karte u internet prodaju. Međutim, zbog prevelike zainteresiranosti morali su to privremeno prekinuti.

- Stavili smo jednu količinu karata u prodaju prije tri dana i toliko je bilo zanimanje da smo morali zaustaviti dok ne vidimo koliki broj moramo ostaviti za određene goste, Olimpijce, ljude iz saveza... Nakon što odredimo taj broj karata, ponovno ćemo otvoriti internet prodaju, zaključio je Drnasin.

U tek četvrtom finalu u zadnjih 15 godina koje se igra na pet utakmica, Jug se bori za rekordni 18. trofej, a s druge strane Jadran za prvi- povijesni. Dovoljan razlog da budete na tribinama, samo pazite da ne ostanete bez karte...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:47