StoryEditorOCM
Vaterpolokorčulanska krv

‘Obiteljska drama‘ na pomolu, Pecotić neće navijati za Hrvatsku!? Za sve je kriva - ljubav, ne možemo zamjeriti

Piše Tonči Vlašić
3. siječnja 2024. - 14:39

Za koga će navijati supruga? Ha, za mene – smije se Felipe Perrone, čudo od igrača, a tek mu je 38 na leđima. Tko to ne zna, misli kako mu je deset godina manje.

Perrone je kapetan Španjolske, rođen je u Riju, a hrvatski zet. Zato mu je upućeno pitanje za koga će navijati supruga Marija Pecotić, koja je s Korčule jer prvog dana EP-a u Dubrovniku su suparnici Španjolska i Hrvatska. Međutim, imao je Felipe spreman odgovor, kao što više od dva desetljeća ima odgovor na brojne situacije u bazenu.

Suparnici se hvataju za glavu jer teško nalaze ‘protuotrov‘ na njegovu igru. Svi znaju što će napraviti, svi znaju kako će se ‘zavuči‘ iza leđa, pa gledati kako drugima olakšati posao, što će napraviti ako to ne napravi...

Godine ipak...

Sliježe ramenima. Kaže kako godine ipak čine svoje. To je rekao 2017. godine kad je otišao iz Gruža, kad je rekao kako odlazi zaključiti karijeru

- Neće supruga doći u Dubrovnik, već u Zagreb, na završnicu – otkriva Perrone. Još nakon prvog osvojenog trofeja s Jugom, krajem 2015., napisali smo: najbolji stranac u povijesti.

Ako nam se tad činilo kako smo ubrzali s ocjenom, vrlo brzo je bilo jasno kako nismo. S njim su jugaši uzeli sve što što se moglo uzeti u osam natjecanja u nizu, stigli su i do finala devetog... Na kraju nije uspio što je uspio u prvenstvu Hrvatske, Kupu Hrvatske i Regionalnoj ligi, obraniti naslov, uzeti i drugu krunu klupskog prvaka Europe, ali ...

Transparent

I danas će reći šteta. Prve sezone, na Final 6 Eurolige, 2016. u Budimpešti, ne zaboravlja se kako je trčao na tribine, otišao tamo gdje je sve ‘grmilo‘ od sreće, oduševljenja jer je Jug prvak Europe. Cijeli taj turnir, čitavu sezonu, navijači su uzvikivali njegovo ime. Napravili su i veliki transparent.

- Ovo je bilo poput bajke. Ispunio sam san – kaže majstor vaterpola. Tako je bilo i druge sezone.

- Prekrasno je ovo što je napravila Hrvatska po pitanju organizacije, a što se tiče Hrvatske, reprezentacije, sve se zna. Dovoljno je reći aktualni prvak Europe, a igra kod kuće – kaže Perrone. Oduševljen što je opet u Dubrovniku, u Gružu, što je tu Europsko prvenstvo.

I opet povratak na suprugu, koja je sad u Barceloni sa sinom Nikolom. Sad se tamo, u njegovom domu, priča samo hrvatski. Tako je i kad je on kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:49