StoryEditorOCM
Vaterpoloprotiv prvaka europe

Novi igrač Jadrana imao je ‘vatreno krštenje‘ u Poljudu, evo o čemu je riječ: ‘Jučer je sletio u Split‘

Piše Iva Majić
19. ožujka 2024. - 22:15

Jadran je upisao drugi poraz u četvrtfinalnoj skupini Lige prvaka. Nećemo ublažavati činjenicu kako prvaci Hrvatske još nisu uzeli bodove u nastavku najelitnijeg klupskog natjecanja, ali u Poljudu je gostovao Pro Recco koji je slavio s 13:10. Ni manje, ni više nego prvak Europe koji već tri sezone dominira u svim ligama. Sastav hrvatskog trenera Sandra Sukna uistinu je nedodirljiv...

- Poraz je prihvatljiviji od onog u Novom Beogradu, s obzirom na to da smo tamo imali i jači roster i igrali protiv momčadi koja nije na razini Pro Recca. Međutim, nikako ne možemo biti zadovoljni s porazom i tražiti utjehu u njemu - jasno je nakon utakmice rekao trener Jadrana, Jure Marelja.

No, u sastavu Jadrana pojavilo se novo ime, Marcus Julian Berehulak. Riječ je o Australcu koji je postao novi igrač splitskog kluba.

- Marino Čagalj je imao mononukleozu i nismo znali kako će se to rasplesti i kad ćemo moći početi trenirati. S druge strane izgubili smo Amerikanca Thomasa Gruwella koji je dobio nekakvu rijetku autoimunu bolest zbog koje se ne može više nastaviti baviti sportom. I tako smo odlučili angažirati Berehulaka koji je jučer sletio u Split. Prvi put sam momka igrački upoznao danas, ali ima potencijal sigurno – objasnio je Jure Marelja.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Osim spomenutog dvojca, u sastavu Jadrana još neko vrijeme neće biti ni Luke Bukića koji je slomio ruku. Uz to, na tribinama, a ne u bazenu našao se i Đuro Radović. Dva igrača iz "prve sedmorke"...

- Najbolje momčad u Europi, a mi smo desetkovani ozljedama bez standardnih igrača. Pokazali smo kako se treba boriti za ovu momčad, šteta što rezultat nije to pokazao, ali mislim da ne možemo biti toliko nezadovoljni. Čestitam Reccu na pobjedi, a mi smo igrali bolje nego u Beogradu - rekao je kapetan Jadrana, Jerko Marinić Kragić.

Sve ste pokušavali, i "M zonu", presing, ali jednostavno su prejaki...

- Nemamo što pričati o njihovoj momčadi. Najbolji talijanski igrači plus Zalanki, Ivović, Kakaris, Hallock... Bar jedan od njih bi bio pojačanje svakoj momčadi na svijetu, a kamoli kad ih je više.

Ima još nade u Ligi prvaka?

- Ne predajemo se i borit ćemo se do kraja.

Je li trofej u Superkupu protiv Juga dao neki vjetar u leđa?

- Znači nam, jer smo u Kupu izgubili nesretno protiv iste momčadi, a da se to opet dogodilo, sigurno bi nam „ušli u glavu”. Bilo nam je najvažnije da pobijedimo njih i uđemo u ritam pobjeda. Bila je to utakmica za trofej koji ne nosi neku težinu, ali uvijek ga je lijepo osvojiti i dao nam je vjetar u leđa - zaključio je JMK.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Evo kako se na susret gleda s druge strane...

Od početka ste se postavili autoritativno i već nakon prve dvije četvrtine (6:2) riješili pitanje pobjednika?

- Mogli bi reći kako smo držali utakmicu pod kontrolom od početka do kraja - započeo je trener Pro Recca, Sandro Sukno ta nastavio:

- Nije ovo bila neka naša najbolja predstava, ali smo odigrali dobro na početku, pogotovo u ofenzivi. Držali i obranu s tim našim agresivnim napadom. Čestitam momcima, malo smo umorni, pri kraju snaga poslije Europskog i Svjetskog prvenstva. Sada gledam kako ću dati igračima malo slobodno, jer mi smo klub s najviše reprezentativaca. Moj posao je naći načina da ih osvježim kako bi igrali što bolje.

Kako ste vidjeli igru Splićana?

- Nisu gubili glavu, bili su organizirani s rosterom kojim su igrali. Sigurno nije lako igrati protiv Recca s oslabljenim sastavom. Zadovoljstvo je bilo igrati pred punim tribinama.

Kako je voditi najbolji klub Europe?

- Zanimljivo, ali stalno živite pod stresom i uvijek je cilj pobjeđivati. S jedne strane je to motivirajuće, ali nije lagano. No, uživam svaki dan i nikad se nisam probudio da mi je bilo teško ići na posao i dok bude tako bit ću trener.

Ne znate za poraz već više od godinu dana. Do kada?

- Što duže, ha-ha...

Istina je da je Pro Recco sastavljen od vrhunskih igrača, no kako ste toliko uspješni?

- Izgradili smo jedno poštovanje od prvog dana, ja prema igračima i oni su mi to vratili. Sigurno da prate moje ideje i izvrsno je što prije svega imam predivne ljude pa onda igrače. To pokazuju u bazenu na svakom treningu i utakmici.

Je li lakše biti trener ili igrač?

- Igrač. Ali... najbolji igrač je najteže biti, tako da ovisi kakav ste igrač.

image

Sandro Sukno

Tonči Vlašić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:06