StoryEditorOCM
Vaterpolokonačna odluka

Neizbježna tema! I na regati Svetog Duje pričalo se o velikom finalu u Poljudu, a evo što su rekli Pavić i Puljak

Piše Iva Majić
17. svibnja 2023. - 12:15

Prilika za titulu u Splitu! Večeras će u bazen po peti put u ovoj finalnoj seriji prvenstva Hrvatske: Jadran i Jug AO. Nema više odgode odluke o najboljoj momčadi u državi europskih prvaka, jer šeste utakmice nema. "Majstorica" će tako konačno donijeti ili novog- starog prvaka ako to budu Dubrovčani ili novog- povijesnog ako to budu Splićani.

Završnica je uzbudljiva, napeta, nešto što su svi i priželjkivali. A da je vaterpolo "glavna tema" ovih dana, pokazalo se i na nedavnoj 21. Regati Svetoga Duje.

Velikoj sportskoj manifestaciji, drugi dan su upriličili i Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, te Josip Pavić, proslavljeni hrvatski vaterpolist i trenutni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta. Kako je sve naravno bilo u duhu sporta, tako ni izjave nisu mogle proći bez, velike utakmice koja nas očekuje danas u 18:50 u Poljudu.

Gradonačelnika Puljka smo imali već priliku gledati na tribinama, kako u Splitu, tako i u Dubrovniku, a neće večeras propustiti priliku gledati "majstoricu" s tribina.

- Naravno da bih volio da Jadran pobijedi. To će biti prvo prvenstvo Hrvatske koje bi osvojili. Također, nadam se i da je to početak jedne nove ere za splitski momčadski sport, zaključio je Puljak.

S druge strane, bivši hrvatski vaterpolist komentirao je ono u čemu se svi slažemo. Vrhunski vaterpolo, nešto u čemu možemo samo uživati.

- U Spaladium Areni je bilo fenomenalno europsko prvenstvo i ovaj sada finalni događaj, peta utakmica finala... Mislim da je to još jedna fešta, najbolje što se moglo dogoditi nama koji gledamo. Vjerujem da su i jedni i drugi to mislili već ranije završiti. Ali je top događaj za Split, i za Jadran i Jug. Prava fešta, ne samo za vaterpolo, nego za sport općenito. Vrhunski događaj i radujem se što ćemo moći gledati još jednom vrhunski vaterpolo, zaključio je Pavić.

Za sve one koji nisu uspjeli do karte, ne propustite pogledati ovu "utakmicu nad utakmicama" s prijenosom na drugom programu HRT- a.

image



 

Nikola Vilic/Cropix
image




 

Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:43