StoryEditorOCM
VaterpoloEurokup

Mladost i Jug sigurno bilježe pobjede, dok su Solaris i Primorje EB u svojim skupinama startali porazom

Piše Hina
27. rujna 2024. - 21:54

Vaterpolisti Mladost i Juga AO ostvarili su druge pobjede u svojim drugim nastupima na kvalifikacijskim turnirima Eurokupa u skupinama D i F koje se igraju u Zagrebu, odnosno Aix-en-Provenceu, dok su Solaris i Primorje EB svoje nastupe na turnirima u skupinama C i H u Barceloni, odnosno Budimpešti započeli porazima. 

Mladost je na domaćem terenu u Zagrebu u dvoboju 2. kola skupine D sigurno svladala španjolski Sant Andreu sa 21-9 (7-3, 4-2, 4-1, 6-3). Najefikasniji u sastavu "žabaca" bio je Andrija Bašić s pet golova. Mladost je u 1. kolu u četvrtak svladala Cattaro, a do kraja turnira ju još očekuju utakmice protiv Apollona u subotu i ENKA-e u nedjelju.

Jug AO je u susretu 2. kola skupine F u Aix-en-Provenceu bio bolji od talijanskog sastava De Akker iz Bologne sa 16-10 (5-3, 3-2, 5-4, 3-1) uz četiri gola Marka Žuvele. Dubrovčani su u 1. kolu nadigrali i domaćine, a do kraja turnira će još odmjeriti snage s Ludwigsburgom u subotu i Panathinaikosom u nedjelju.

Sastav Solarisa je u 1. kolu skupine C u Barceloni izgubio od grčkog Vouliagmenija sa 10-12 (2-2, 3-4, 2-2, 3-4), a najefikasniji kod Šibenčana bio je Roko Pelicarić s četiri pogotka. Solaris će u subotu igrati protiv Iren Genova Quinta, a u nedjelju protiv domaćina Barcelone.

Riječko Primorje EB je svoj nastup u skupini H u Budimpešti započelo teškim 3-13 (1-2, 0-3, 0-5, 2-3) porazom od Pro Recca. Dojam će pokušati popraviti protiv domaćeg BVSC-a u subotu i Terrasse u nedjelju.

Nastup u Eurokupu izborit će po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 21:55