StoryEditorOCM
Vaterpoloza polufinale EP-a

Marinić Kragić: ‘Predivna utakmica, ali ništa nismo napravili. Mađari se idućih 20 godina ne moraju brinuti ni za što‘

Piše Iva Majić
12. siječnja 2024. - 21:04

Hrvatska je na bazenu Mladosti uz Savu pobijedila Grčku 13:8 i plasirala se u još jedno polufinale EP-a. Domaći reprezentativci ostavili su svjetske i olimpijske viceprvake bez pogotka 13 i pol minuta, više nego dovoljno za ulazak među najboljih četiri na turniru.

- Predivna utakmica i predstava. Kad smo ušli u svoj ritam i ubacili u petu brzinu, zasluženo smo pobijedili i ušli u polufinale.

Protiv jačeg suparnika, je li ovo najbolja predstava na EP-u do sada?

- Bitno je da smo pobijedili. Imali smo kao reprezentacija stvarno dobrih utakmica, pa je teško reći je li ova najbolja. Da smo dobili i s lošom igrom, mislim da bih potpisao. Bitno je da smo na dobrom putu, prema finalu. Jedan korak smo napravili, ali moramo još dva velika. Ništa nam ne znači biti četvrti ili osmi. Naša je želja prije svega osigurati vizu za Olimpijske igre u Parizu i znali smo da ćemo do toga doći ako osvojimo medalju, a vrlo vjerojatno ona mora biti zlatna. 

Popravile su se sitnice koje su do sada štekale...

- Rekli som da ćemo poraditi na nekim stvarima i jesmo. Bili smo pametni i čvrsti i znali smo da se to mora vratiti. Realizacija s igračem više dosad nas nije išla. a danas nam se otvorilo i ulazilo je. Ovo je Hrvatska koja je top level.

Mlada Mađarska. Iznenađenje ili ne?

- Mađari igraju jedan strašan vaterpolo s trenerom koji iz godine u godinu izbaci po par igrača. Njihov vaterpolo se sljedećih 20 godina ne mora brinuti ni za što. Jedna mlada i opuštena ekipa koja ovdje nema što izgubiti, a to su i pokazali kako igraju. Ne smijemo ih podcijeniti, a neće biti lako. Međutim, pokazali smo naše želje i nastavljamo tim putem - zaključio je Marinić Kragić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:51