StoryEditorOCM
Vaterpolovaterpolistice

Ludo vaterpolsko slavlje u Splitu, još jedna titula stigla na Zvončac. I to prvi put nakon odigranih pet finala

Piše Sport SD
29. svibnja 2024. - 18:30

Ludo vaterpolsko slavlje u Splitu, točnije u VK Jadran ne prestaje i drugi dan zaredom. Nakon muškaraca koji su u utorak osvojili svoj drugi naslov prvaka Hrvatske, njihove su kolegice manje od 24 sata kasnije dosegle isti cilj, isti trofej. No, ovaj je sada za djevojke ono što je dečkima bio prošlogodišnji. Ovo je povijest za ženski dio VK Jadran jer je to prvi put da su jadranašice osvojile naslov prvakinja Hrvatske!

U trećoj i presudnoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske za seniorke, Jadran je u Splitu zasluženo svladao zagrebačku Mladost od koje su bili bolji cijelu utakmicu. Lucija Buljac je briljirala između vratnica pobjedničkog sastava (12 obrana), poslovično je odlično odigrala Jelena Butić (3 gola). Realno, u splitskom sastavu doista nije bilo ‘loše karike’ i to se dalo jasno za zamijetiti kroz tijek igre.

image
Paun Paunović/Cropix

U biti, da nije bilo Ive Rožić kod Mladosti, a koja je odigrala sjajnu utakmicu (4 odlična gola) i bila najveća prijetnja domaćim igračicama, ova je utakmica mogla biti i ranije odlučena.

U prvoj polovici druge četvrtine Jadran je poveo 5:2 s tri uzastopna gola. Prvo Magdalena Butić, pa Vujević s igračicom više i onda Jelena Butić iz protunapada nakon što je otela loptu Aurori Stipanov na sredini bazena. Ipak, Žabice se nisu predavale, te su se uspjele vratiti iako je to bilo razdoblje (druga četvrtina) u kojem recimo vratarka Medvešek nije ubilježila niti jednu obranu.

Alka Lulić je smanjila s 2 metra na dodavanje Glas na 5:3, a za 5:4 je pogodila Rožić. Početkom treće četvrtine, mladostašice su iz kontre poravnale preko Medić (5:5). Bilo je to posljednje izjednačenje na utakmici, nakon kojeg Splićanke više nisu ispuštale prednost iz ruku.

image
Paun Paunović/Cropix

Do kraja treće četvrtine su pogađali Janković i I. Butić (7:5 za Jadran), smanjila je Rožić (7:6), da bi slijedila još dva ‘projektila’ Splićanki. Prvo Jelena Butić, a onda u zadnjoj sekundi četvrtine, iz ‘mrtvog kuta’, u bliži kut vratarke Medvešek, pogodila je Barišić (9:6).

Tri gola razlike uoči zadnje četvrtine nije baš jamstvo pobjede, ali u ovom slučaju je ipak tako bilo. Gošće su postigle još samo jedan gol, ponovo Rožić, da bi priču u Splitu i ove sezone ženskog vaterpola u nas, okončala Ana Goreta, efektnim lob-udarcem malo više od 3 minute do kraja. Gol za 10:7 i slavlje Splićanki.

image
Paun Paunović/Cropix

– Mislim da smo fizički bili malo bolji od mladostašica i to se odmah vidjelo. Nije bilo onih padova, ‘crnih rupa’ ni kod nas, ni kod Mladosti, kao u prijašnjim utakmicama. To je bilo vidljivo. Možda su bili manja takva razdoblja, ali to nije bilo ključno. Sretan sam i zadovoljan, što drugo reći, napokon naslov prvakinja! – kazao je trener Jadrana Aljoša Kunac

– Sve smo trenirale za ovo! Svih ovih 5 godina u Jadranu, stvarno smo se trudile i mislili smo da je ove godine baš došlo, naše, pravo vrijeme. Bile smo uporne, nismo posustajale i to su dokazale sve tri utakmice finala, posebno ova zadnja. Nismo niti jednom klonule duhom, vjerovale smo da možemo uspjeti i na kraju smo se okitile zlatom. Dodala je Jelena Butić.

Semafor

Jadran – Mladost 10:7 (2:2, 3:2, 4:2,1:1)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja 100.

Suci: Jakov Blašković i Maro Savinović.

Jadran: Buljac (12 obrana), Eterović, Vujević (1), J. Butić (3), M. Butić (1), Janković (1),  Bradašić, Matošić, Tadić (1), I. Butić (1), Barišić (1), Čagalj, Domazet, Goreta (1).

Mladost: Medvešek (9 obrana), Badžim, Alfirević, Rogulj, Rožić (4), Skelin (1), Medić (1), Glas, Bukić, Brnetić, Crnički, Lulić (1), Frketić, Stipanov.

Igračica više: Jadran 3/6, Mladost 1/8.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 18:31