StoryEditorOCM
Vaterpoloregionalna liga

Kreće nova sezona nadmetanja u bazenima: igrat će se na Zvončacu i Poljudu, a obrana titule kreće s Gruža

Piše Iva Majić
14. rujna 2023. - 13:03

Nova uzbuđenja u bazenu već su pred vratima, a klubovi će nadmetanja otvoriti u Regionalnoj ligi. Natjecanje je naišlo na neke promjene zbog prilagodbe gustom kalendaru za ovu sezonu, koja će se prvi put u povijesti ovog sporta prekinuti u siječnju i veljači 2024. Razlog je EP u Izraelu, odnosno SP u Kataru.

No, najbitnije je da ljubitelji vaterpola neće biti zakinuti za dvoboje svojih klubova. Već sutra i preksutra imat ćete priliku pogledati utakmice u bazenu u Poljudu, na Zvončacu ili pak Gružu.

Liga je podijeljena u dvije skupine, a što se domaće javnosti tiče svakako je zanimljivija prva, u kojoj se nalaze šest hrvatskih klubova i prvak Crne Gore. Grupu "A" tako čine: Jadran Herceg Novi, Jug Adriatic osiguranje, Jadran Split, Solaris, Mornar, Primorje EB i Mladost.

Prva kola odigrat će se od 15. do 17. rujna, a najviše utakmica očekuje nas u gradu pod Marjanom, koji će na dva bazena biti domaćin četiri momčadi. Splitski Jadran kao prvak Hrvatske sutra u 19 sati u Poljudu igra protiv Primorja iz Rijeke, dok će u 20.45 snage odmjeriti Mornar i Mladost. 

Dan kasnije, Jug AO, momčad koja je podigla trofej ovog natjecanja u prošloj sezoni i uzela titulu najbolje u RVL, na svojem bazenu u Dubrovniku u 19 sati dočekuju Solaris. Drugo kolo igrat će se u nedjelju, uz jednu promjenu u domaćinstvu, jer će momčad iz Šibenika snage odmjeriti s Jadranom u Herceg Novom.

Nadodajmo kako su u skupini "B" Crvena zvezda, Partizan, Radnički, Šabac i Novi Beograd. Međutim, nadmetanja između grupa još neće biti, a ti dvoboji će uslijediti tek u drugoj fazi natjecanja, odnosno završnici.

RASPORED PRVA DVA KOLA SKUPINE "A"

1. kolo

15.9., petak

Jadran ST - Primorje EB, Poljud u 19 h

Mornar - Mladost, Poljudu 20.45 h

16.9, subota

Jug AO - Solaris, Gruž u 19 h

 

2. kolo

17.9., nedjelja

Mornar - Primorje, Poljud u 18 h

Jadran ST - Mladost, Poljud u 19:45 h

Jadran HN - Solaris, Škver u 19:45 h

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:17