StoryEditor
Vaterpoloostali u izolaciju

Koronavirusom zaražen hrvatski vaterpolski reprezentativac Ante Vukičević

Piše PSD
18. kolovoza 2020. - 14:43
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Koronavirus koji je već pola godine nažalost prisutan u cijelom svijetu, nije uz sve poduzete mjere opreza zaobišao niti hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, koja se od 10. do 15. kolovoza pripremala u Korčuli. 

Svim igračima i članovima stručnog stožera je preventivno od strane HVS-a, a u dogovoru s gosp. dr. Krunoslavom Capakom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo preporučena određena mjera izolacije, iako nisu bili u bliskom kontaktu s osobom koja je dobila pozitivan nalaz, a koja nije dio delegacije HVS-a.
 
Također, protekom 5 dana, kako je struka i sugerirala su svima napravljena testiranja na korona virus, pozitivan nalaz pronađen je u uzorku reprezentativca Ante Vukičevića, dio nalaza nekolicine igrača je negativan, dok se nalazi testova preostalih igrača i članova stručnog stožera očekuju unutar 24 sata.
 
U jednom dijelu medija su se međutim pojavile netočne informacije, te je zbog potpunog i točnog izvješćivanja javnosti izbornik Barakuda Ivica Tucak naveo:

- Prije svega, ljubazno molim da se ne šire dezinformacije. Istina je da unutar Hrvatske vaterpolske reprezentacije imamo igrača pozitivnog na koronavirus, koji se nažalost u cijelom svijetu uvukao u sav sportski i ostatak regularnog života. No igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili, a niti su mogli biti ni na kakvoj rođendanskoj proslavi za koju se navodi da se na njoj proširio virus. Naime ona se održala 6. kolovoza, a reprezentacija se na Korčuli tek okupila tri dana kasnije, odnosno 9. kolovoza uvečer - u začetku će izbornik Ivica Tucak, te dodaje:

- U sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali smo revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama gdje smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su ranije bile u kontaktu s nama sada pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli. 

Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam s obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije - rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak.

Iz ovih je razloga razumljivo kako će odluka o planiranim pripremama u Šibeniku i predviđenom turniru koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna, donijeti tek nakon dobivenih rezultata obavljenog testiranja svih igrača i članova stručnog stožera i nakon komunikacije s ostala dva saveza sudionika turnira.

Izdvojeno

18. kolovoz 2020 14:44