StoryEditorOCM
Vaterpolosreća i tuga

Kobeščak: Trofej je došao u jednom teškom trenutku za nas; Marelja: Mislim da nisam dobro reagirao u jednom trenutku

Piše iva majić
23. listopada 2024. - 23:17

S jedne strane sreća, s druge tuga. Nema neke velike filozofije, uvijek je to tako u sportu. Ovaj put Jug je izašao iz bazena s osmijehom. I trebao im je ovaj trofej. Možda nije najteži u sezoni, ali svaki je lijepo pospremiti u vitrine, potvrdio je to i trener Dubrovčana, Vjekoslav Kobeščak.

- Trofej je došao u jednom teškom trenutku za nas. Nakon tri poraza, ne znam kad je Jug imao takvu seriju. Mislim da smo pružili najbolju igru ove sezone, utakmica je bila dobra, kvalitetna i zanimljiva. Drago mi je zbog samopouzdanja cijele momčadi, posebno mladih igrača. Bilo je vrlo dobro suđenje, ponašanje igrača i lijepo je što smo malo za promjenu i u Šibeniku.

Dojam je da ste više željeli naslov?

- Meni je izgledalo da je u utakmici koji dan prije, u Premier ligi, Jadran više želio pobjedu. Danas smo očito to izokrenuli. Teška je sezona za sve, nemamo adekvatnu vremensku pripremu, utakmice se doslovno pripremaju u autobusu.

Puno je promjena u sastavu, mlađahnih lica je pod kapicom Juga. Koliko još imate u lageru mladih igrača?

- Ima ih još. S ovim su na sebe zasluženo skrenuli pažnju, a naša škola je uvijek proizvodila dobre vaterpoliste. Uvijek u generaciji uspijemo izbaciti barem jednog igrača, takva je bila i politika kluba od kad sam došao. Tek onda se govori o pojačanjima. Uostalom i naši navijači više vole izgubiti s mladim domaćim igračima, nego dobiti sa strancima. Iskoristit ću priliku pa reći da u našim mladim selekcijama imamo možda i rekordan upis djece, gužvu na bazenu, odlične trenere, od pet do deset navečer sve je puno. U doba Covida to nije izgledalo dobro, ali uspjeli smo to dići na neki viši nivo, potrudili smo se posljednjih godina s boljom komunikacijom u gradu, privući što više djece na bazen. Budućnost Juga je dobra što se tiče mladih igrača.

Jesu li uspjesi reprezentacije utjecali na popularnost vaterpola?

- Apsolutno. Sve je to povezano i jako bitno.

72 trofej za Jug, ali brojite li koji je za vas?

- Ne znam više, možda 20... Tako nešto – zadovoljno i sa smiješkom je završio Vjeko Kobeščak.

Jasno, na strani Splićana nije bilo previše osmijeha.

- Poraz se dogodio na peterce, regularni dio je završio 10:10, ali ne možemo biti zadovoljni, jer izgubili smo jedan trofej. Odnosno, nismo ga osvojili – počeo je trener Jadrana, Jure Marelja pa dodao:

- Imala je utakmica svoju dinamiku, uspone i padove, jedan veliki dio susreta smo bili u podređenom položaju. Onda smo se u jednoj fazi igre uspjeli i vratiti pa i povesti, ali neke ishitrene reakcije i nervoza koja se uvukla je kumovala da u zadnjem napadu spašavamo glavu.

Serija od 3:0 u trećoj četvrtini, 7:6 uoči zadnjih osam minuta. Mirisalo je na preokret?

- Jug je kvalitetan protivnik i njih se nešto pita. Popadić je bio fantastičan na golu, ništa manje dobar nije bio ni Bijač, ali neke ključne lopte nam je obranio vratar Juga. Mislim da trenutak u kojem smo napravili 3:0, ja nisam dobro reagirao. Definitivno zaslužena pobjeda Juga i naš jedan izgubljeni trofej.

Osim vas, je li i publika podbacila? Tribine nisu bile ispunjene...

- To se zadnje vrijeme događa na svim borilištima, bez obzira na kvalitetu vaterpola. Malo je ljudi na tribinama. Volio bih da se to promjeni, jer igraju se napete utakmice, sve su na gol razlike uz puno preokreta. Mislim da bi to sve trebalo privlačiti publiku s obzirom na kvalitetu u bazenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 23:22