StoryEditorOCM
Vaterpolojugov kantun

Kobeščak pred susret koji odlučuje o prvaku Hrvatske: ‘Niti jednom u Splitu još nismo bili pravi’

Piše Tonči Vlašić
17. svibnja 2023. - 08:04

Mir je u Jugu, a pred njim odlučujuća bitka za prvaka!? Ovakvu situaciju nismo imali jer dubrovački velikan je klub koji priznaje samo trofeje. Vjeko Kobešćak, Jugov dirigent, kaže kako bi bilo lijepo osvojiti i ovaj trofej, kako gore od želje, ali kako je sezona već sad sjajna.

Uzeo je Jug prvo premijerno izdanje hrvatskog Superkupa, zatim Kup Hrvatske, ali ako mu je to bio cilj, nije osvajanje Regionalne lige, a to je izveo sjajnom izvedbom u domu aktualnog prvaka Srbije i doprvaka Europe, Novog Beograda, te potom još jednim, trećim uspjehom ove sezone u finalu protiv splitskog Jadrana.

Računajući i završetak prošle sezone, kad su u finalu doigravanja dobili najvećeg domaćeg rivala, Jug je sva četiri zadnja trofeja u zadnjih godinu dana uzeo protiv Zvončaca. Može l ii peti, i to u petoj utakmice finala?

- Niti jednom nismo bili pravi u Splitu protiv Jadrana – rekao je Kobeščak.

Za Superkup su ga dobili u Zadru, za Kup Hrvatske u Zagrebu, za bodove u Regionalnoj ligi u Šibeniku, a za trofej u Beogradu. U Splitu poraz za bodove u domaćem prvenstvu, te u prvoj i trećoj utakmice velikog finala.

- U zadnjoj utakmici u Splitu nije toliko bio problem u obrani, primili smo tad samo 9 pogodaka, ali... – slegnuo je ramenima Jugov najtrofejniji trener (Jug je pod vodstvom Kobešćaka od 2015. do danas osvojio 17 trofeja).

Postigao je Jug tad sedam pogodaka. Međutim, u obje utakmice u Splitu je imao priliku izbjeći poraz, stoji, imao i Jadran u drugoj utakmice finala, prvoj utakmici u Gružu priliku za pobjedu, ali u zadnjem ogledu, četvrtoj utakmice finala, a drugoj utakmice serije kod kuće, Kobešćakova momčad je ubila već u prvom poluvremenu svaku nadu Jadrana u uspjeh, koji je doputovao u Dubrovnik s navijačima priželjkujući kako će svoj prvi naslov prvaka Hrvatske proslaviti u domu najuspješnijeg hrvatskog kluba.

U toj utakmice Jug je bio sjajan u obrani, Jadran neprepoznatljiv.

Između četvrte i pete utakmice finala Gruž i Zvončac su odradili europsku obvezu u predzadnjem kolu natjecanja u skupini. Iako su obojica upisala poraz, opet osmijeh na licu Jugaša jer su oni, zahvaljujući drugim rezultatima osigurali nastup na završnom turniru, te će od 31. svibnja do 3. lipnja igrati u Beogradu gdje će se i ove sezone odlučivati o prvaku Europe, dok je Jadran ostao bez izgleda za isto.

Plus, Jug je ove sezone gurnuo u vatru nekoliko mladih igrača. Na papiru je Jadranova klupa bila duža. Zbog svega toga je mir u Gružu, ali unatoč 69 trofeja u klupskim vitrinama u ovih svojih prvih sto godina, i dalje ih je gladan. Dva puta je do sad uspio od 1:2 u finalu prvenstva Hrvatske doći do 3:2 i naslova prvaka. Može li i treći put?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 15:00