StoryEditorOCM
VaterpoloSuperkup u šibeniku

Jug i Jadran kreću u raspodjelu plijena, večeras bitka za prvi trofej sezone, u uvertiri jadranašice kontra mladostašica

Piše Iva Majić
23. listopada 2024. - 08:38

Jadran i Jug Adriatic osiguranje u borbi za prvi trofej sezone. Mjesto radnje je Šibenik od 20 sati, a snage će prvaci Hrvatske - jadranaši i osvajači Kupa - jugaši, odmjerit u utakmici Superkupa. Treći je to put da se u našoj državi bori za spomenuti trofej, a dva prethodna finala, kao i ovo, bili su u režiji istih glumaca.

Prvi su uzeli Dubrovčani u Zadru, onaj prošle sezone Splićani u Zagrebu, a kome će bazen u Crnici biti sretan, saznat ćemo uskoro.

Puno je promjena u oba sastava u odnosu na godine prije, kako na Zvončacu, tako i u Gružu. Nisu to iste momčadi koje smo gledali zadnjih par godina, ali sigurno je da nas opet očekuje uzbudljiv susret i dobar vaterpolo.

Uostalom, tako je bilo i u nedavnom susretu u Poljudu u kojem su domaćini slavili s 15:12 u 4. kolu Premier Regionalne lige. No, nemojte da vas rezultat zavara, naglasio je to i trener Jadrana, Jure Marelja.

- Sigurno da smo protivnici koji poznaju jedan drugoga i nemamo što skrivati. Utakmica u subotu je otišla u našu korist i to je s tri razlike izgledalo dosta lagano, ali ona je bila puno teža nego što je rezultat pokazao. Takav susret očekujemo i danas, ali maksimalno smo motivirani i spremni za osvajanje prvog trofeja – rekao je Marelja.

Jug bez Pavlića

Splićani su u pozitivnom nizu od četiri pobjede. Dvije u Ligi prvaka (Radnički i Tbilisi), te isto toliko u Premier ligi (Primorac i Jug AO). S druge pak strane, Dubrovčani su imali teških osam dana. Tri poraza; Novi Beograd, Strasbourg i Jadran. No, tri puta padni, četvrti se ustani... I povijest nas uči kako je "ranjeni lav", a to su upravo jugaši sada, najopasniji. No, u sastavu viceprvaka Hrvatske ima nekih promjena, kako je rekao trener Juga, Vjekoslav Kobeščak.

image

Slavlje igračica Jadrana koje su prvi put u povijesti postale prvakinje Hrvatske

Paun Paunović/Cropix

- Utakmica za prvi domaći trofej u sezoni. Susret koji stiže par dana nakon dvoboja Jadrana i nas, u kojoj je Jadran bio dosta bolji. Po meni je utakmica bila jako kvalitetna i zanimljiva. Nažalost, danas nećemo biti kompletni jer se Vlaho Pavlić ozlijedio na nedavnom treningu i neće nastupiti. Bez obzira na to što je riječ o mladom igraču, to je jedan od najboljih naših strijelaca ove sezone. Svakako da nam to mijenja plan za igru, ali nadam se da možemo popraviti stvari koje nismo odradili dobro prije par dana i tako konkurirati Jadranu. Nismo ni mi bili daleko u subotu, ali gledajući neke stvari koje možemo ispraviti, nadam se da ćemo pružiti bolju partiju – veli trener Vjekoslav Kobeščak, iz tabora Juga.

Djevojke za povijest

No, u bazen će prije spomenutih momčadi i ženske ekipe. I to u prvom ogledu za trofej Superkupa u konkurenciji seniorki. Jadran protiv Mladosti, prvakinje Hrvatske u okršaju s osvajačicama Kupa, od 17 sati.

Kako je stanje u taboru jadranašica, otkrila nam je kapetanica Ivana Butić.

- Spremne smo i dosta uzbuđene. Ovo će biti prva službena utakmica nakon skoro pet mjeseci od posljednje odigrane utakmice finalne serije. Igrat ćemo u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, ali bitno je da su sve cure zdrave. Ima malo nervoze, jer ipak je borba za prvi trofej, ali to je sve pozitivna trema koja će proći u utakmici. Nadamo se da će susret biti dobar, kao i svaki koji smo odigrali s Mladosti. Dakle, napet od početka do kraja i da će pobijediti onaj protivnik koji bude imao manje grešaka. Ovo je povijesni trofej, prvi put da se uopće igra ženski Superkup, što je još jedan dodatan motiv da se zapišemo kao prve koje su to osvojile – zaključila je Ivana Butić.

Za one koji ne mogu u Šibenik, napominjemo kako su obje utakmice na programu Sportske televizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 08:38