StoryEditorOCM
Vaterpolonajboljih osam

Jadranu težak ždrijeb Lige prvaka, čeka ih najmoćnija momčad Europe na čelu s Hrvatom, a najprije će u goste u Beograd

Piše I. M.
15. prosinca 2023. - 14:12

Jadran je saznao protivnike u četvrtfinalu Lige prvaka. Prvak Hrvatske na proljeće će nastaviti nadmetanje u vrlo jakoj skupini s Pro Reccom, Novim Beogradom i Marseilleom. 

To je rezultat ždrijeba drugog dijela natjecanja Lige prvaka. Ovaj dio nadmetanja počet će 8. ožujka, a zadnje kolo će se odigrati 15. svibnja 2024. godine.

Jasno, nema laganih protivnika jer ipak se radi o osam najboljih klubova na svijetu. Splitsku momčad tako čeka poprilično težak zadatak. U bazenu će snage odmjeriti s aktualnim prvakom Europe (Pro Recco), kojeg s trenerske klupe vodi Sandro Sukno. Tu je i najbolja francuska momčad, a "jadranaši" će najprije igrati u gostima, u Beogradu, 8. ili 9. ožujka sljedeće godine kod aktualnog doprvaka Starog kontinenta.

Podsjetimo, momčad sa Zvončaca je drugim mjestom u skupini osigurala četvrtfinale Lige prvaka. No, u odnosu na neke druge sportove, "u bazenu" će najboljih osam kluba Europe četvrtfinale igrati u grupi, nakon čega će se dva najbolja sastava iz skupina A i B plasirati na završni turnir, "final four".

Nadodajmo kako će dubrovački Jug AO kao treća momčad svoje skupine nastaviti nadmetanja u osmini finala Eurokupa. Tu je situacija malo drugačija u odnosu na Ligu prvaka, mogli bi reći klasična u "knock-out" fazi. "Gospari" će proboj u četvrtfinale potražiti u dva ogleda s budimpeštanskim Vasasom. Ti dvoboji na rasporedu su 8. i 23. ožujka, a prva utakmica igra se u Gružu.

Skupine Lige prvaka

A: Novi Beograd, Pro Recco, Jadran Split, Marseille

B: Barceloneta, Ferencvaros, Brescia i Olympiacos

Parovi osmine finala Eurokupa (8. i 23. ožujka 2024.)

Jug Adriatic osiguranje - Vasas

BVSC Zuglo - Crvena zvezda

Spandau 04 - Ortigia

Sabadell - Tourcoing

Panionios - Steaua

Primorje EB - Dinamo Tbilisi

Savona - Jadran (HN)

Barcelona - Vouliagmeni

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 17:32