StoryEditorOCM
Vaterpolobazen na savi

Jadranašice u Zagrebu pobijedile aktualne prvakinje i tako povele 1:0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske

Piše Iva Majić
13. svibnja 2023. - 23:31

Počela je i završnica ženskog prvenstva Hrvatske, a vaterpolistice splitskog Jadrana povele su 1:0 u finalnoj seriji protiv zagrebačke Mladosti. U bazenu na Savi, svladale su braniteljice naslova i ovogodišnje osvajačice Kupa, rezultatom 10:8 (1:0, 2:2, 5:2, 2:4).

Ovime je splitska ekipa došla korak bliže trofeju, a do titule najboljih u Lijepoj Našoj ih dijeli još jedna pobjeda, jer se finale igra na dvije dobivene utakmice. Tako su Splićanke nadomak naslovu, a prilika za slavlje pruža im se već iduće subote, 20. svibnja u Poljudu. S druge strane, jasno je da Mladostašice moraju pobijediti u Splitu, ako žele igrati još jedan susret na Savi kako bi došle do dvostruke krune ove sezone.

Pobjeda Jadrana je zaslužena, pa i glatka. Ekipa trenera Aljoše Kunca vodila je tokom cijele utakmice, osim kratkog razdoblja na početku druge četvrtine kada su Mladostašice povele 2:1. Za slavlje gošći u Zagrebu, presudna je bila treća četvrtina koja je završila 5:2 u korist Jadranašica.

Vaterpolski klub Jadran može se pohvaliti kako i drugu sezonu u nizu imaju i muški i ženski seniorski sastav u finalu, u borbi za naslov prvaka, odnosno prvakinja. Dok je "žabicama" ovo već 11 finale u posljednjih 12 godina.

Za Jadran su po dva pogotka postigle: Jelena Butić, Domina Butić i Bruna Barišić. Dok su jedan gol upisale: Magdalena Butić, Ivana Butić, Ana Goreta i Neli Janković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:25