StoryEditor
Vaterpololiga prvaka

Jadranaši su imali Bresciju u rukama, ali Talijani se izvukli: za samo 90 sekundi uspjeli su zabiti tri gola i preokrenuti rezultat u svoju korist

11. siječnja 2022. - 22:45

Jadran je propustio veliku priliku u Italiji. Brescia je zbog problema s koronavirusom imala samo desetoricu igrača u zapisniku, nudili su se cijeli dvoboj, ali Jadran, i sam ozbiljno pogođen COVID-19 virusom, nije to iskoristio.

Utakmica se igrala na malo golova. Vidio se na igračima efekt virusa, nije tu bilo uobičajenog tempa plivanja ni na jednoj ni na drugoj strani. Posebno se to vidjelo i na realizaciji, nakon dvije četvrtine rezultat je bio 2:2. Nastavilo se tako i u trećoj dionici koja je okončana rezultatom 1:1 za ukupnih 3:3 prije zadnjih osam minuta susreta.

U toj odlučujućoj četvrtini poveo je Jadran, zabio je Delić i donio Splićanima prvo vodstvo. Izgledalo je kako je u sastavu Jadrana i više svježine, imali su dva igrača više u “rosteru”, ali razigrala se tada Brescija koja blic serijom od 3:0 u minuti i pol okreće na 6:4 u svoju korist. Propustio je tu Jadran svoju šansu, uspjeli su još smanjiti na 6:5, imali i zadnjih 15 sekundi napad da pokušaju izjednačiti, ali nije išlo.

Jadran je u Italiju doputovao bez kapetana Anđela Šetke i Zvonimira Butića, dvojice stalnih igrača u momčadi, dok su i Talijanima nedostajali igrači, ponajviše Vincenzo Renzuto. Vagati tko je kome više nedostajao i tko se manje, a tko više oporavio od igrača koji su bili pogođeni virusom je nezahvalno i nepotrebno, utakmica se odigrala i na koncu je mogla otići i na stranu splitske momčadi. Nije.

 Brescija je tako ostala na vrhu A skupine, dok je Jadran i dalje šesti. Bila je ovo prilika za igrače Mile Smodlake da se uključe u borbu za Final Eight, pobjeda bi ih dovela na devet bodova i na rub četvrtog mjesta koje dijele Barceloneta i Novi Beograd. Odrađen je tako prvi krug, igrali su svatko sa svakim po jednom. Jadran je odradio očekivani posao, pobijedio Radničkog iz Kragujevca i Dinamo iz Tbilisija. Od “velikih” nisu uspjeli skinuti “skalp” nikome, ali bili su blizu, posebno sada u Italiji. Jadran je tu negdje, nedostaje malo iskustva, nekad i ponešto sreće, no igraju ravnopravni s najjačim europskim kolektivima-

Semafor

Brescia – Jadran 6:5 (2:1, 0:1, 1:1, 3:2)

Brescia – Piscina di Mompiano.

Suci: Raković (Srbija), Bouchez (Francuska)

Brescia: Tešanović, Dolce (2), Presciutti, Rivetti, Lazić, Balzarini, Gianazza, Luongo (1), Di Somma (3), Gitto.

Jadran: Burić, Marinić-Kragić, Čagalj, Janković, Pejković, Bukić (1), Harkov (2), Delić (1), Dobud, Stojanac (1), Dužević, Anić.

Igrač više: Brescia 2/10, Jadran 2/11. Peterci: Brescia 1(1)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 20:10