StoryEditorOCM
Vaterpoloveselo u Poljudu

Jadranaši o tituli: ‘Nošeni ovom atmosferom, danas nismo mogli izgubiti. Feštu nismo planirali, to je loša sreća‘

Piše I. M.
17. svibnja 2023. - 21:03

Velika je bila fešta u Poljudu večeras, a evo što su rekli oni koji su najzaslužniji za povijesni trofej Jadrana.

- Svaka utakmica je bila neizvjesna, posebna, ali danas smo bili pravi. Danas smo bili onakvi kakvi smo željeli biti. Igrali smo obranu kako smo se dogovorili, branili smo se kao lavovi i evo zlato oko vrata. Feštu nismo planirali prije, to je loša sreća, ali ići će se slaviti negdje dugo u noć, rekao je Rino Burić.

Ovo je momčad Jadrana koja je nanizala fantastične i povijesne uspjehe za klub. Osim što su Ligu prvaka donijeli u Split, prvo su prošle godine osvojili Kup, a to je bio ujedno i prvi trofej od osamostaljenja Hrvatske, a sada konačno i prvi titula prvaka...

- Cijeli taj naš trud se konačno i isplatio, a u zadnjih 30 godina ovo je za Jadran najveći uspjeh. Prva titula od kada je samostalne Hrvatske, a gledajući ovu utakmicu i zasluženo. Nošeni ovom publikom i atmosferom, vjerujem kako ovu utakmicu danas nismo mogli izgubiti, zaključio je Jerko Marinić Kragić.

Jure Marelja otkrivo je kakva je taktika bila, ali i osvrnuo se na pune tribine i fantastičnu atmosferu. 

- Vrlo jednostavno, nećemo izaći dok ne pobijedimo, to sam rekao svojim igračima. Igrali smo protiv respektabilnog suparnika, a utakmicu smo otvorili energetski najbolje od svih pet susreta. To je u jednom trenutku donijelo naš blagi pad, ali lakše nam je bilo iskontrolirati taj pad, budući da smo stvorili razliku. Jug se umarao, Jug se trošio, a mi smo rasli. Na kraju i zasluženo osvojili naslov. Vaterpolo se vratio u Split, što je najbitnije, ali i lijepo navijanje jednih i drugih navijača. Ogroman dobitak za hrvatski vaterpola.

Splitska momčad danas je bila neprepoznatljiva u odnosu na onu zadnju utakmicu u Dubrovniku, puno agresivnija, a to je i urodilo plodom.

- O toj četvrtoj utakmici smo baš puno i diskutirali, te neke stvari koje nisu bili na razini dole. Podigli smo razinu agresivnosti, prvenstveno u obrani, rekao je Anđelo Šetka. Ili točnije rečeno, prvi kapetan Jadrana koji je podigao trofej prvaka Hrvatske.

- Blago mi se, ha ha. Meni se posrećilo, prvenstveno zahvaljujući ovim divnim momcima u svlačionici. Ovo je kruna moje klupske karijere, osvajao sam već trofeje u drugim državama, ali ovo je ostvarenje dječačkog sna.

Povijesni uspjeh komentirao je i Mladen Drnasin, predsjednik Jadrana, ali i Hrvatskog vaterpolskog saveza. 

- Predivna večer, publika i ambijent savršeni. Igrači su pokazali ipak kako imaju taj jedan karakter i kao momčad i kao pojedinci. Pobjeda je zaslužena i neka uživaju u trenutku. 

Među prisutnima je bio i Ivica Puljak, splitski gradonačelnik, koji je osim utakmica na Poljudu, bio i na onoj četvrtoj u Dubrovniku, u kojoj je Jadran također imao priliku za podizanje trofeja, ali proslava se odgodila za ovu petu utakmicu u Poljudu.

- Još je ljepše evo što slavimo ovdje u Splitu. Čestitam naravno i Jugu ali najviše igračima Jadrana. Ovo je titula koja je nakon mnogo godina došla u Split, a nadam se da je samo početak dobrog puta momčadskog sporta u gradu.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 14:09