StoryEditorOCM
Vaterpolodaleko je malta

Nije bilo goriva: Jadran bez prvih bodova u četvrtfinalu Lige prvaka, bolji u ispunjenom Poljudu bio je Marseille

Piše Iva Majić
2. travnja 2024. - 20:22

JADRAN – MARSEILLE 12:14 (3:4, 3,2, 1:3, 5:5)

Jadran: Čelar, Radan, Marinić Kragić (3), Biljaka (1), Butić (2), Pejković (2), Janković, Harkov (1), Berehulak, Vrlić (1), Fatović (1), Dužević (1), Marcelić (7 obrana)

Trener: Jure Marelja

Marseille: Lazović (10 obrana), Angyal (2), Crousillat (2), Spaić, Prlainović (5), Vernoux, Vanpeperstraete, Marion Vernoux (2), Manhercz (2), Bodegas, Velotto (1), Hovhannisyan

Trener: Miloš Šćepanović

Jadran nije uspio doći do prvih bodova u četvrtfinalu Lige prvaka, u Poljudu je bila bolja momčad Marseillea s 14:12. Pogled na tablicu tako stavlja Splićane na posljednje mjesto, a "final 4" turnir na Malti u lipnju, nekako je sve dalji. No, umor je očito učinio svoje. I nije da opravdavamo sastav domaćina, ali skraćeni roster zbog ozljeda i težak tempo zbog Regionalne lige, jednostavno su morali ostaviti traga. Iako to nije izgledalo tako na početku...

Dobar ulazak u utakmicu prvaka Hrvatske, poveli su jadranaši 2:0 golovima Fatovića i Marinića Kragića (peterac), ali brzo se ispuhalo to. Uostalom, ništa se ne rješava na samom početku, a kako utakmica neće biti „mačji kašalj” odmah su to dali do znanja iz redova Marseillea.

Gosti su na početno vodstvo Splićana odgovorili s mini serijom od tri gola (Vernoux, Velotto i Prlainović). Istina da nije dugo stajalo na semaforu tih 3:2 za Francuze, jer je poravnao Pejković u idućem napadu, ali je rezultat nakon početnih osam minuta postavio Crousillat koji je pogodio za 4:3.

Marcelić se probudio

Jadran je nakon prve četvrtine već bio u malim problemima, jer je dva isključenja skupio kapetan, Marinić Kragić.

Taman kad smo mislili napisat koji redak o obranama vratara na početku i „prozvat” Marcelića koji je do tada bio bez obranjenih udaraca, dok je onaj gostujući, Lazović skupio tri, skinuo je golman Jadrana peterac Crousillatu na otvaranju druge četvrtine.

I ne lažemo kad pišemo kako smo svejedno željeli pohvaliti Crnogorca među vratnicama, koji je poduplao svoje obrane u drugoj četvrtini, ali opet je na to odgovorio "Marca". Najprije je skinuo težak udarac Velotta, pa i Venouxa u situaciji s igračem više za Marseille. Sve je to dalo krila u napadu pa su domaćini došli do drugog vodstva na utakmici (Butić za 6:5), nakon spomenutih 2:0 na otvaranju. No, iz peterca nedugo nakon toga je bio precizan Manhercz za 6:6 na pola susreta.

Teška treće četvrtina za Jadran, nakon što su gosti vezali dva pogotka (Prlainović i Crousillat), dugo je domaćinima trebalo da nađu put do mreže. Uspio je to Vrlić nakon šest i pol minuta igre u akciji s igračem više. No, bio je to jedini gol u trećoj četvrtini za momčad trenera Jure Marelje, a gosti su dodali još jedan za 9:7 na semaforu uoči zadnjih osam minuta.

Nije bilo goriva

Taj umor mogao se najmolje vidjeti u zadnjim minutama susreta. Ne kažemo da su se domaćini predali, ali nedostajalo je benzina u motoru...

No, "neš ti dva gola". Ne znamo jesu li to jadranaši rekli, ali tako su ušli u četvrtu četvrtinu. Na asistenciju Harkova smanjio je zaostatak Biljaka na 9:8, a onda je novo izjednačenje donio Butić. Kako su veliki bodovi u igri za obje momčadi dalo se naslutiti, jer dobro se pjenilo u bazenu, a Bodegas je s agresijom otišao predaleko kada je udario Pejkovića, nakon čega je isključen s utakmice. Ali, nije to pomoglo prvacima Hrvatske koji su se nakon dva gola Angyala opet našli u situaciji da love rezultat. Svakako im je nerješiva zagonetka bio Prlainović koji je manje od minutu do kraja pogodio upisao svoj peti gol, za 13:11. Istiina da se ni tada domaćini nisu predali, ali prvi bodovi u četvrtfinalu Lige prvaka otišli su u Francusku.

Nadodajmo još kako je Poljud bio lijepo ispunjen, a navijači su za razliku od prošle utakmice protiv Pro Recca bili malo i raspoloženiji za navijanje. Nadamo se kako će tako biti i sljedeći tjedan kada se igra završnica Regionalne lige u kojoj jadranaši imaju priliku doći do drugog trofeja u sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 00:27