StoryEditorOCM
Vaterpolou poljudu

Jadran na dubrovački pogon upisao prve euro-bodove. Slavlje u pravoj drami protiv jake momčadi iz Srbije

Piše Iva Majić
8. listopada 2024. - 21:35

Prvi euro-bodovi za Jadran u ovoj sezoni! Hrvatski prvak svladao je Radnički iz Kragujevca 15:13, nakon boljeg izvođenja peteraca. U iznimno dramtičnoj utakmici vodili su domaćini pa gotov cijelo vrijeme. Momčad iz Srbije ojačana olimpijskim prvacima, njih čak petoricom (Filipović, Rašović, Drašović i dva Jakšića) te predvođena izbornik Srbije Urošom Stevanovićem, stigla je do prvog pogotka u susretu tek nakon 14 minuta igre. 

Imao je Jadran prednost od 4:1 uoči kraja druge četvrtine, ali su gosti ekspresno vezali dva pogotka (Vićković i Jakšić) u posljednjim minutama spomenute dionice, za 4:3 na dužem predahu.

Spomenuto vodstvo od 4:1 skroz je istopljeno sredinom treće četvrtine kada je iz peterca pogodio Vićković za 5:5, što je bilo i prvo izjednačenje u susretu.

image
Ante Cizmic/Cropix

Na dubrovački pogon

U nastavku su se probudile dobro popunjene tribine Poljuda, iako vjerujemo da Split to može i bolje. Butić je dobio isključenje s pravom zamjene, a s klupe se morao maknuti i Renco Posinković. Jasno, nije se to svidjelo navijačima.

Kako je Bijač veliko pojačanje za hrvatskog prvaka, potvrdio je s dvjema obranama u nizu, u trenutku kad je Radnički mogao prijeći u vodstvo. Da ne bi hvalili samo jednog Dubrovčanina, Fatović je vezao dva pogotka pa je Jadran mogao opet malo lakše disati, sa 7:5 uoči posljednjih osam minuta susreta.

Kao da su se "zemljaci" natjecali tko će biti bolji. Dok je Bijač dobro čuvao svoju mrežu, Fatović mu je pratio ritam u napadu. Bio je to Jadran na dubrovački pogon.

image
Ante Cizmic/Cropix

No, drama je stigla u zadnje dvije minute, ako je tko kojim slučajem sjedio mirno. Istopilo se vodstvo domaćina, 9:9 je bilo na semaforu, a jadranaši najprije nisu uspjeli doći do 10. pogotka u susretu. U napadu svakako ima prostora za napredak, izgledalo je to pomalo "divlje". Kad već ne može domaćin, pogodio je Vasić 10:9, 11 sekundi prije kraja. Ujedno i prvo vodstvo za goste u susretu.

Otišao je zatim i Bijač u zadnji napad i isplatilo se! Fatović je bio precizan peti put u susretu. MVP Olimpijskih igara u Parizu izborio je peterce za jadranaše.

U toj "lutriji", dobar potez povukao je trener domaćina, Jure Marelja, kad je na gol posalo drugo vratara, Čelara, koji je u 3. seriji raspucavanja peteraca obranio udarac Vasiću. To se na kraju pokazalo ključnom, budući da su svi iz redova Jadrana bili precizni.

Sljedeću utakmicu momčad sa Zvončaca igra u subotu, "na domaćem terenu" u Šibeniku (nismo fulali) u 3. kolu Regionalne lige protiv Primorca iz Kotora. Što se najelitnijeg klupskog natjecanja tiče, u drugom susretu skupine B, mađarski Ferencvaroš je razbio Dinamo iz Tbilisija s 16:7, a Jadranu 15. listopada predstoji upravo gostovanje u Gruziji.

Jadran – Radnički Kragujevac 15:13 (10:10) (2:0, 2:3, 3:2, 3:5, 5:3)

1. kolo Lige prvaka, grupa B

Split, Poljud. Gledatelja: 450

Jadran: Bijač (12 obrana), Čagalj, Marinić Kragić (1), Radan, Butić (1), Pejković, Tomasović, Zović (1), Berehulak (1), Banićević (1), Fatović (5), Dužević, Čelar

Trener: Jure Marelja

Radnički: Filipović (11 obrana), Rašović, Stanojević, Janković (1), Dadvani, Pijetlović (1), Drašović (1), Jakšić N. (1), Vasić (2), Vićković (3), Jakšić P., Murišić (1), Todorovski

Trener: Uroš Stevanović

Igrač više: Jadran (6/16), Radnički (5/11)

Peterci: Jadran (/), Radnički (1/2)

Raspucavanje peteraca: 11:10 Marinić Kragić, 11:11 Rašović, 12:11 Fatović, 12:12 Vićković, 13:12 Tomasović, 13:12 obrana Čelara Vasiću, 14:12 Zović, 14:13 Janković, 15:13 Berehulak

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 21:59