StoryEditor
Vaterpolozagrebačka skupina

Jadran ide na Juga u polufinalu Kupa: ‘Najvažnije smo ostvarili. Opet smo na završnom turniru‘

30. studenog 2020. - 08:24

Na Savi se očekivalo – dalje će Mladost, branitelj naslova, te splitski Jadran. Njihov dvoboj je odlučivao tko će biti prvi, a tko drugi. Mladost je u njemu slavila s 12:10.

- Ostvarili smo krajnji cilj. Prvi smo u skupini, a to nam omogućuje u polufinalu lakšeg protivnika. Protiv Jadrana, izravnog suparnika za prvo mjesto, funkcionirali smo kao švicarski sat – rekao je Zoran Bajić, trener Mladosti.

Dobili što su trebali

- Sve što smo trebali dobiti u Zagrebu, a i inače ove sezone, dobili smo. Neke od tih utakmica i lakše nego se očekivalo. Velika je stvar da smo unatoč porazu od Mladosti tu, za vratom. Gledajući tu odlučujuću utakmicu, loše smo krenuli. Trebalo nam je više od četvrtine da uhvatimo ritam.

Tome je kumovalo dosta toga. Nemojte zaboraviti kako mi nismo zbog korone trenirali skupa 15 dana, kako smo pet dana nakon što smo se skupili išli na turnir u Italiju, a kad smo se otamo vratili, čekalo nas je domaće prvenstvo, te sad turnir kupa - vrti film Mile Smodlaka, trener Jadrana.

Opet se vratio na odluku o pobjedniku skupine.

Domaćini svježiji

- Mladost je bila svježa na dan utakmice. Nije imala jutarnju utakmicu, dok smo mi igrali tog jutra. Opet, i nakon vodstva 6:0 Mladosti na kraju nije bilo 15:5, već smo se vratili, te bili u igri do zadnje minute. Cilj nam je bio osvojiti prvo mjesto. Željeli smo izbjeći Juga u polufinalu. Jug je za nas ipak prevelik zalogaj, dok Mladosti, rekao sam, pušemo za vratom. Je li Jug ima neki sustav igre koji nama ne odgovara, neću ulazit u tom, međutim, stoji kako je ovo bio četvrti put u nizu da smo bili blizu Mladosti.

Za loš početak protiv Mladosti nema alibija, ali nakon četvrtine i pol izgledalo je kao da smo poslali neku drugu momčad u bazen. Imali smo na kraju čak priliku za vodstvo. Nismo iskoristili igrača više na 10:10. Mladost je ozbiljna momčad, koja je to kaznila. Kod nje možeš imat jednu priliku, ne više. Nažalost, mi tu jednu priliku nismo iskoristili. Znamo što nam nedostaje. Znamo kako nemamo veliku rotaciju, kako nam je kratka klupa, i kad se dogodi da nam jedan od tih udarnih igrača iziđe rano zbog tri osobne, tad je još veći problem.

Ali, najvažnije smo ostvarili. Opet smo na završnom turniru. Nadam se kako ćemo novu priliku protiv Mladosti napokon iskoristiti – rekao je Mile Smodlaka, trener Jadrana, koji će već ovaj tjedan na novi put. Čeka ga nastavak puta u Europi. Igra na turniru u španjolskom Sabadellu gdje ga uz istoimenog domaćina čeka moskovski Dinamo i bukureštanska Steaua. Prva dva mjesta vode u osminu finala Eurokupa.

ZAGREBAČKA SKUPINA

1. kolo: HAVK Mladost – Medveščak 17:4, Jadran (ST) – OVK POŠK 17:2; 

2. kolo: Medveščak – Jadran (ST) 11:22, Mornar BS – HAVK Mladost 4:21; 

3. kolo: Jadran (ST) – Mornar BS 13:5, OVK POŠK – Medveščak 9:13;

4. kolo: Mornar BS – OVK POŠK 10:5, HAVK Mladost – Jadran (ST) 12:10;

5. kolo: OVK POŠK – HAVK Mladost 6:15, Medveščak – Mornar BS 6:14.

Poredak: 1. HAVK Mladost 12 bodova (65:24), 2. Jadran Split 9 bodova (62:30), 3. Mornar BS 6 bodova (33:45), 4. Medveščak 3 boda (34:62), 5. OVK POŠK bez boda (22:55).

item - id = 1060804
related id = 0 -> 1127270
related id = 1 -> 1098353
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 03:33