StoryEditorOCM
Vaterpolood 18.50 sati

Jadran i Jug AO danas igraju treću utakmicu finalne serije prvenstva; Dobud: Momčadi su moćne, čeka nas ‘rat’ u bazenu

Piše Iva Majić, Tonči Vlašić
3. svibnja 2023. - 08:30

U Poljudu nas, s početkom u 18.50, očekuje treća utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske između Jadrana i Jug Adriatic Osiguranja.

Tri pobjede su potrebne za titulu najboljeg kluba u državi europskih prvaka, a trenutni rezultat u dvoboju za krunu je 1:1. Jadranaši su krenuli s “jedinice” i slavili u prvoj utakmici 14:13, a onda su “gospari” u Gružu pobijedili 11:9 i, može se reći, vratili stvari na početak. Tako nakon dva finalna čina i dalje ne možemo odgovoriti na pitanje koja momčad u Hrvatskoj igra najbolji vaterpolo?

Ono što se dalo primijetiti je kako su Splićani oba susreta otvorili loše, prvo su u Poljudu gubili 0:4, a u Gružu onda “déjà vu” jer je Jug poveo 3:0.

- Ne znam što se dogodi na početku, jednostavno Jug bolje otvori utakmicu. Ne bih volio da to postane pravilo, bez obzira na to što se i nakon toga vratimo u igru. Nadam se da ćemo u treću ući bolje - rekao je centar jadranaša Nikša Dobud.

Ljubiteljima vaterpola sigurno se sviđa što finalna serija neće završiti nakon tri utakmice, igrat će se najmanje četiri, a možda i pet. Međutim, tempo za obje momčadi je naporan. Prošla su samo tri dana od zadnjeg susreta, a još se između prve i druge utakmice igralo i 12. kolo Lige prvaka. Jug je bio domaćin Novom Beogradu, dok je Jadran gostovao u Grčkoj kod Olympiacosa.

‘Nismo preumorni’

- Mi smo išli na put, sigurno da nam to baš nije išlo u prilog, ali mislim da nije utjecalo na nas jer fizički smo bili dobri. Dobro smo se spremali i trenirali i svi jedva čekamo treću utakmicu. Još uvijek nismo preumorni, iako bi svatko želio da serija završi u njihovu korist. Obje momčadi su odlične i čeka nas pravi “rat” u bazenu.

Dakle, naboja neće nedostajati, a to su već obje momčadi i pokazale u prošlim susretima, jer pjenilo se dobro i u Poljudu i u Gružu. Tribine su u prvoj utakmici u Splitu bile poprilično popunjenje, bez obzira na utakmicu “bijelih” koja se igrala u isto vrijeme.

- Da, nadam se da će bazen opet biti pun.Ovaj put ne igra Hajduk u isto vrijeme... - zaključio je Dobud.

Vjerujemo kako će ljudi na bazenu danas biti još i više, jer finalna serija je neizvjesna, a i napetost raste kako završnica odmiče. Za sve one koji neće moći biti na Poljudu, prijenos je opet na drugom programu HRT- a.

Kobešćak: Imamo snage, obrana je najvažnija

- Moglo bi se pričati dugo o drugoj utakmici… Neizvjesna, energetski zahtjevna, psihološki zahtjevna. Dva vrhunska protivnika – istaknuo je Jugov strateg Vjeko Kobešćak.

image
Paun Paunović/Cropix

Jugaši su nakon poraza u Splitu uspjeli u Gružu svladati Jadran te izjednačiti rezultat u finalnoj seriji. U Splitu su utakmicu otvorili vodstvom 4:0, sad u Gružu s 3:0, ali je Jadran na poluvremenu druge utakmice imao prednost 6:5, te vodstvo na početku treće četvrtine sa 7:6.

- Presudila je naša igra u obrani. U napadu smo radili dosta grešaka, ali smo u obrani to uspjeli izvući. Jadran je imao svoje prilike. Na našu sreću nije ih iskoristio, i zbog naše kvalitete. Očekujem u nastavku serije isto ovako neizvjesne utakmice – rekao je Kobešćak.

- Obrana je najvažnija u ovakvim utakmicama - dodao je. Već danas je treća utakmica finala u Splitu.

- Prebrzo je stigla, pa nije bilo kopanja po ne znam kakvim taktičkim pripremama. Važno je da smo fizički jaki, imamo snage, i ako treću dočekamo zdravi, onda uz dobru fizičku predstavu možemo ponoviti igru u obrani, a to je ključ – poželio je Kobešćak.

Jugaši moraju dobiti Jadran usred Splita. Zadatak im nije lagan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:48