StoryEditor
Vaterpolopomlađen sastav

Izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio širi popis za nastup na Svjetskom prvenstvu: ‘Očekuju nas nikada kraće pripreme‘

18. svibnja 2022. - 14:22

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak dostavio je FINA-i širi spisak igrača s kojima računa tijekom ljetnih priprema za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj u lipnju.

Svjetsko prvenstvo održat će se u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja 2022., s time da će Barakude prvi dio natjecanja odigrati u Debrecenu, gdje će se nadmetati reprezentacije skupine B.  U skupini B Hrvatsku čekaju ogledi s Grčkom (21. lipnja), Njemačkom (23. lipnja) i Japanom (25. lipnja).

- Tijekom vremena ćemo prema pravilima FINE suziti taj spisak te po završetku priprema odrediti konačnih 13 igrača koji će otputovati na Svjetsko prvenstvo u Mađarsku. Kao što znamo, očekuju nas nikada kraće pripreme i manje vremena za rad  sa sasvim pomlađenom reprezentacijom. Ipak, bez obzira na to, mi ćemo i dalje biti reprezentacija koja će imati najveće ambicije. Te pripreme uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u trajanju od svega desetak dana, kao i završetak klupske sezone u kojoj nam igrači dolaze maksimalno iscrpljeni ne idu nam u prilog, no kako nama, tako i drugim reprezentacijama - kazao je izbornik Tucak, koji ustraje u namjeri da stvori novu, bitno pomlađenu reprezentaciju.

- Mi okupljamo pomlađenu reprezentaciju pa se nadam da ćemo u tom iznimno kratkom vremenu uspjeti ispraviti pogreške koje smo uočili na turniru Svjetske lige u Podgorici i spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva. Ipak, glavni fokus hrvatske vaterpolske reprezentacije ovo ljeto biti će Europsko prvenstvo u Splitu (27. kolovoz – 10. rujan) te nas ovo ljeto očekuje prilično zgusnut raspored - kazao je Tucak.

Pripreme za SP počinju 14.lipnja u Puli s utakmicom Hrvatska – Italija, a potom slijedi kratko okupljanje u Zagrebu i put u Mađarsku. Pripreme za EP počinju 18. srpnja u Kranju i Mariboru, pa slijedi turnir u Cagliariju, pripreme u Šibeniku i turnir u Neogradu, da bi naposljetku Barakude 24. kolovoza došli na poprište EP-a, u Split.

Tuckov popis

VRATARI

1. Marko Bijač (Olympiacos)

2. Ivan Marcelić (Jadran)

3. Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

4. Jerko Jurlina (Mladost)

5. Marin Šparada (Solaris)

CENTRI

6. Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)

7. Josip Vrlić (Radnički)

8. Lovro Paparić (Vouliagmeni)

9. Antonio Dužević (Jadran)

BRANIČI

10. Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)

11. Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)

12. Kristijan Milaković (Szolnok)

13. Matias Biljaka (Mladost)

NAPADAČI

14. Luka Bukić (Jadran)

15. Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

16. Ante Vukičević (Marseille)

17. Jerko Marinić Kragić (Jadran)

18. Konstantin Harkov (Jadran)

19. Rino Burić (Jadran)

20. Ivan Domagoj Zović (Szolnok)

21. Franko Lazić (Mladost)

22. Andrija Bašić (Palermo)

23. Jerko Penava (Solaris)

24. Zvonimir Butić (Jadran)

25. Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)

26. Dario Rakovac (Mladost)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 14:02