StoryEditor
Vaterpoloradio je incidente

Izabrao je igrati za Srbiju umjesto Hrvatske, a njegov bivši izbornik nema lijepe riječi za njega: Jednom je uvrijedio suca, bacao je stolce uoči utakmice...

Piše PSD
27. rujna 2021. - 14:45

Marko Radulović, mladi vaterpolist koji je izabrao reprezentaciju Srbije umesto Hrvatske, suočio se sa teškim optužbama svog nekadašnjeg izbornika.

Bivši izbornik u mlađim kategorijama Hrvatske, Neven Kovačević, rekao je za Večernji list da je Radulović napravio nekoliko incidenata.

- Bilo je više tih incidenata u njegovoj režiji, jednom je bio nepristojan prema sucu Brali, drugi put je bacao stolce uoči utakmice sa Solarisom. Hinić najbolje zna što se dogodilo (ali ne želi pričati o tome - op. a.). Zbog tog je incidenta propustio Europsko prvenstvo za igrače do 17 godina 2017. na Malti, izbornik je bio Damir Vincek (osvojeno je sedmo mjesto - op. a.). To je bila odgojna mjera prema njemu, ali nije istina da ga poslije nismo zvali. Pa, on je još u kolovozu 2018. bio u sastavu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u mađarskom Szombathelyju kad je izbornik bio Zoran Bajić (Hrvatska je osvojila šesto mjesto - op. a.). Prešli smo preko njegovih ispada i činilo se da je sve u redu - rekao je Kovačević koji je s hrvatskim juniorima osvojio svjetski naslov 1997. u Havani.

Radulović je u listopadu 2018. prešao u Vojvodinu, što još ništa nije mijenjalo kad je u pitanju njegov reprezentativni status. Barem je tako izgledalo s hrvatske strane...

- U lipnju 2019. godine zvali smo ga da bi s reprezentacijom nastupio na SP-u za igrače do 20 godina u Kuvajtu, izbornik je bio Joško Kreković. Poslali smo poziv na klub Vojvodinu gdje su nam rekli da on više nije njihov član, da je prešao u Radnički, ali da će mu prenijeti poziv. Nije nam se javio, ali smo mi za svaki slučaj zvali i njegovu majku, učinili su to Kreković i Leo Krstičević iz Ureda HVS-a. Ona nam se zahvalila na pozivu, ali i rekla da je njezin sin odlučio igrati za Srbiju - otkrio je Kovačević za Večernji list, zaključivši:

- Momku želim svu sreću ovog svijeta, ali odlazak pod srpsku zastavu njegov je izbor, nije da ga mi u Hrvatskoj nismo željeli. Dapače, ja sam, jer sam procijenio da je veliki potencijal, zamolio izbornika naše seniorske reprezentacije Ivicu Tucka da porazgovara s njim, što je ovaj i napravio i poručio mu da Hrvatska računa na njega.

item - id = 1130431
related id = 0 -> 1130395
related id = 1 -> 1130360
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 14:48