StoryEditor
Vaterpoloobjava za javnost

Hrvatski vaterpolski savez: Reprezentativci će biti u samoizolaciji do 24. kolovoza

Piše Hina
20. kolovoza 2020. - 14:32
Ante Baranić/Ilustracija/Hanza Media

Sukladno preporukama stožera Civilne zaštite i epidemiološke službe Republike Hrvatske odlučeno je da samoizolacija igrača reprezentacije uključene u pripreme na Korčuli traje do 24. kolovoza, s obzirom na datum detektiranja pojave prvih simptoma zaraze covidom-19, priopćio je Hrvatski vaterpolski savez.

"To se odnosi isključivo na igrače koji su bili pozvani na pripreme reprezentacije na Korčuli, dok je za stručni stožer i ostali dio delegacije Hrvatskog vaterpolskog saveza procijenjeno da nema potrebe za samoizolacijom zbog toga što se bliski kontakt sa zaraženim igračima nije ostvario unutar zatvorenog prostora. Hrvatski vaterpolski savez u sljedećim će danima nastaviti provoditi pojačani nadzor svih uključenih igrača, te pozorno pratiti situaciju kako bi se zaštitili svi igrači, stručni stožer i ostali djelatnici, kao i ljubitelji vaterpola i hrvatskog sporta", objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

HVS je u utorak izvijestio kako je reprezentativac Ante Vukičević pozitivan na covid-19. Nakon toga Hrvatski vaterpolski savez odgodio je međunarodni HEP Kup (28-30. kolovoza) u Šibeniku, na kojem su uz "Barakude" trebale nastupiti i reprezentacije Italije i Crne Gore, te utakmicu Hrvatska - Svijet, planiranu za 12. rujna u Zagrebu, kojom se trebao uveličati kraj trenerske karijere Ratka Rudića.

Izdvojeno

20. kolovoz 2020 14:35