StoryEditorOCM
Vaterpolovrtoglavo

Hrvatima za srebro sića u odnosu na Srbe; kad čujete koliko će oni dobiti za zlato... Dobro se držite, ili sjednite

Piše Sport SD
11. kolovoza 2024. - 15:50

Sport znači i novac, a makar vaterpolo nije sport od kojeg većina može mirno i lagodno živjeti nakon što objesi kapicu o klin, vrhunski vaterpolisti ipak mogu solidno živjeti.

Pogotovo oni koji igraju na reprezentativnoj razini i k tome još osvajaju medalje. A koliko će vaterpolistima donijeti finale u Parizu?

image
Tom Dubravec/Cropix

- Značajno smo povećali iznose, tako da osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama dobiva nagradu u iznosu od 41 tisuće eura, za srebro 26 tisuća eura i broncu 18 i pol tisuća eura. Ovisno o postignutim rezultatima, sportaši će dobiti dva do tri milijuna eura više – rekao je pa pohvalio dosadašnje uspjehe te najavio nove medalje - rekao je nedavno ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Ako vam se to čini puno, onda se dobro uhvatite negdje za zid ili još bolje, sjednite, prije nego pročitate koliko će srpski vaterpolisti inkasirati za svoje zlato. Srbi nisu škrtarili, svoje će zlatne olimpijce nagraditi s vrtoglavih - 200.000 eura!

E to je već ozbiljan iznos.

Ne treba ipak u Hrvatskoj zaboraviti ni na onu Naknadu za izvrsnost koju osvajači olimpijskih medalja primaju nakon navršenih 45 godina života. Može se nešto...

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2024 15:51