StoryEditorOCM
Vaterpolojoš samo ovaj fali

Hoće li danas u Split nova titula ili će odluka pasti u Poljudu? Evo gdje gledati prijenos za povijesni trofej

Piše Iva Majić
26. svibnja 2024. - 14:49

Jadranašice po prvi naslov ili mladostašice za ‘majstoricu‘ u Poljudu? Dvoboj u bazenu na Savi (16 sati) odgovorit će nam na to pitanje. Splićanke su prošlog vikenda u Poljudu svladale zagrebački sastav nakon bolje izvedbe peterca te tako povele 1:0 u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske.

Podsjetimo, u konkurenciji žena do trofeja se igra na dvije pobjede. Braniteljice naslova su "žabice sa Save", koje su u domaćem prvenstvu nedodirljive već sedam godina. No, sada im Splićanke mogu pokvariti planove o osmoj tituli u nizu. I ne samo to, jadranašice dolaze u metropolu s vodstvom 1:0, odnosno još ih samo jedna pobjeda dijeli do prvog naslov prvakinja Hrvatske u povijesti! To je onaj trofej kojeg na Zvončacu još nema.

Međutim, nema mjesta euforiji jer i prošle sezone su izabranice Aljoše Kunca povele 1:0, ali je na kraju trofej ponovno otišao u Zagreb. Ono što pak donekle ide u prilog Jadranu, barem statistički, da su sve tri ovosezonske prvenstvene utakmice protiv mladostašica dobile.

Dok čekamo rasplet za titulu u muškoj konkurenciji u kojoj Jadran vodi 2:0 protiv Jug Adriatic osiguranja, u međuvremenu bi u Split mogao i novi trofej. Hoće li tako i biti, otkrit će dvoboj u Zagrebu, uz prijenos na Sportskoj TV od 16 sati.

image
Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 14:49