StoryEditorOCM
VaterpoloRegionalna liga

Dalmatinci na velikim iskušenjima: Jadran dočekuje crnogorskog prvaka, a Jug najbolju momčad Srbije

Piše Iva Majić
12. listopada 2024. - 15:12

Premier Regionalna liga je stigla do treće prvenstvene runde. Solaris i Primorje EB već su odradili svoj dio posla, a na “pozornicu” će danas i ostala tri hrvatska kluba. Jadran dočekuje Primorac iz Kotora, Jug AO je domaćin Novom Beogradu, a Mladost će snage odmjeriti s Radničkim iz Kragujevca. Dvije utakmice tjedno, obično je takav ritam kod vaterpola, pa nije bilo puno odmora nakon euro-susreta.

U Ligi prvaka su “jadranaši” nakon peteraca svladali upravo protivnika iz Kragujevca, koji je ujedno i presudio “žapcima” u kvalifikacijama za najelitnije klupsko natjecanje. Što se tiče Eurokupa, “jugaši” su uvjerljivo nadigrali grčki sastav Apollon Smyrne, dok je “megamomčad” sa Save u dramatičnoj završnici izgubila u mađarskom Szolnoku.

image

Jadran je jedina hrvatska momčad koja igra Ligu prvaka, u 1. kolu skupine B slavili su 15:13 protiv Radničkog, nakon boljeg raspucavanja peteraca.

Ante Čizmić/Cropix

Sad kad smo ponovili gradivo, možemo se vratiti Premier ligi, koju smo još prije početka prozvali NBA-om u bazenu. Gospari u Gružu dočekuju jaku beogradsku momčad, prvaka Srbije, koji je u prošlom kolu nadigrao Splićane nakon duge serije peteraca. U Šibeniku će hrvatski prvak dočekati onog iz Crne Gore. I nismo krivo napisali, za one koji planiraju na utakmicu, jer mjesto radnje je Crnica, a ne Poljud.

- Uvjeren sam da će se moja momčad, kao i ja, u Šibeniku osjećati kao doma – rekao je trener Jadrana, Jure Marelja pa dodao nakon susreta u Ligi prvaka:

image
Tom Dubravec/Cropix

- Dat ćemo sve od sebe, jer dočekujemo prvaka iz Crne Gore. Ritam je takav da nema vremena za pretjeranu analizu i žaljenju za propuštenim prilikama, moramo rasti iz utakmice u utakmicu. Momci su maksimalno motivirani, što se i vidi u bazenu – zaključio je Marelja.

Puno je promjena u splitskom sastavu, priliku će od ove sezone dobiti i mlađi, traži se idealna formula, ali i dalje su pod kapicom Jadrana nekoliko hrvatskih reprezentativaca; Loren Fatović, Jerko Marinić Kragić, Zvonimir Butić, te onaj “najsvježiji” - Marko Bijač.

Raspored 3. kola Premier Regionalne lige

Jug AO – Novi Beograd, 17.15 (Dubrovnik, Gruž)

Jadran – Primorac, 19.00 (Šibenik, Crnica)

Radnički – Mladost 19.00 (Kragujevac, prijenos ArenaSport)

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 15:12