StoryEditorOCM
VaterpoloVEČER ODLUKE

Dalmacija opet ima prvaka, kapetan ‘jadranaša‘ Anđelo Šetka: ‘Za ovo se živi, želimo da naši navijači uživaju’

Piše Iva Majić
17. svibnja 2023. - 06:30

Večeras nas u Poljudu s početkom u 18:50, očekuje susret konačne odluke. Finalna serija prvenstva Hrvatske došla je do samog kraja, te nema više odgode o odluci prvaka. Nakon četiri čina, rezultat između Jadrana i Juga AO-a je 2:2, a ova peta utakmica, okrunit će najbolju momčad Lijepe Naše.

Napeta i neizvjesna završnica, te vrhunski vaterpolo je nešto što je publika priželjkivala, a sve smo to mogli i gledati zadnjih tjedana u Splitu i Dubrovniku. Oba kluba su svoje utvrde, odnosno bazene ostavili neosvojivima, jer u ovogodišnjoj finalnoj seriji su do sada uvijek slavili domaćini. Ako bi išli tom logikom slavlja domaćina, onda su jadranaši favoriti u ovoj “majstorici”. Međutim, pogrešno bi to bilo jer teško je procijeniti tko će podići najvredniji pehar sezone. Hoće li to biti momčad Juga, po nevjerojatni 18. put, ili će Splićani doći do svog prvog, povijesnog trofeja? Pitanje je koje postavljamo od početka finalne serije, a odgovor ćemo konačno i saznati.

Cijelu sezonu je tempo za obje momčadi izuzetno naporan, a nedavno su putovali i igrali utakmice Lige prvaka. Dakle, odmora nije bilo puno, a ni vremena za nekakve posebne taktike.

- Velikih priprema za utakmicu nismo imali, nije ni bilo vremena. Opet, nepoznanica nikakvih nema, toliko smo ih već odigrali ove sezone. U ovoj se skupljaju sve, ja bi tako rekao. Uz podršku publike za koju ne sumnjam da ćemo je i imati, dat ćemo apsolutni maksimum. Očekujem izuzetno tešku, fizički iscrpljujuću utakmicu, međutim to je finale. Za to se praktički živi, trenira, radi. Nek’ se mi puno umorimo, a navijači uživaju, to bi bilo dobro - rekao je kapetan Jadrana, Anđelo Šetka.

Ulogu favorita, nismo pripisali nikome, ali jasno je kako je veći pritisak na momčad koja igra doma pred punim tribinama za prvu titulu u povijesti kluba, a to je potvrdio i trener Jadrana, Jure Marelja:

- Ovo je posljednja utakmica za nas u sezoni. Igramo doma, pred punim bazenom. Ono što očekujem je sigurno ogroman pritisak na moje igrače. Međutim, u srijedu ćemo biti pravi i napravit ćemo sve da osvojimo Prvenstvo. Ako Jug bude bolji, pružit ćemo ruku, čestitati, ali iskreno se nadam da ćemo ipak mi biti ti koji ćemo primati čestitke.

Koja momčad u Hrvatskoj igra najbolji vaterpolo? Na to još ne možemo odgovoriti, ali ono što znamo je da će atmosfera u Poljudu biti uzavrela, kao nikad do sada. Ulaznice su rasprodane, a splitski klub je zbog velikog interesa čak odlučio postaviti i montažne tribine. Jednu ispod semafora, sa 175 mjesta, te još dvije manje tribine iza golova, od oko 100 mjesta na svakoj strani. Tako će “utakmicu nad utakmicama” gledati 1.025 osoba, ili bolje rečeno sretnika koji su došli do karte...

Za sve one koji nisu uspjeli do mjesta na tribini, prijenos je opet na drugom programu HRT- a.•

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:43