StoryEditorOCM
Vaterpoloregionalna liga

Borba prve i zadnje momčadi: Mornar protiv Jadrana u Poljudu u prvom gradskom derbiju ove sezone

Piše Iva Majić
8. studenog 2023. - 13:26

Danas će se u Poljudu s početkom u 19:45 odigrati gradski derbi između Mornara i Jadrana, u sklopu 7. kola Premier Regionalne lige. Susret koji je nekoć prije nosio veću težinu i uzbudljivost, ali sada je to drugačije pa teško možemo očekivati veliku neizvjesnost.

S jedne strane momčad u kojoj je skoro pa svako ime dio reprezentacije, bilo Hrvatske, Crne Gore ili SAD-a pa stopostotni učinak Jadrana u ovom natjecanju ni ne čudi. A na drugom dijelu mlada momčad Borisa Pavlovića koja se nalazi na začelju tablice "A" bez bodova. 

No, neće se samo igrati u Poljudu, jer će još hrvatskih klubova u bazen. Jug AO gostuje kod Jadrana iz Herceg Novog, a susret od 16 sati možete pratiti i na prvom kanalu Arene Sport. Na Savi će Mladost ugostiti Primorje iz Rijeke od 20:45, a Solaris je u zadnjem kolu slobodan.

Ovim će se kompletirati prvi dio lige. U nastavku slijede uzvratne utakmice tri prvoplasirane momčadi kod kluba gdje se protivnici nisu sastali u prvom dijelu. Prve momčadi već se znaju, a to su - oba Jadrana i Jug AO. Tako će se dobiti redoslijed klubova od prvog do trećeg mjesta u skupini, a na isti način će se odigrati uzvratne utakmice klubova za plasman od četvrtog do sedmog mjesta.

Poredak i bodovi uoči zadnjeg kola: Jadran ST (15), Jadran HN (12), Jug AO (10), Primorje EB (6), Solaris (6), Mladost (5), Mornar (0).

image
Tonči Vlašić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:35