StoryEditorOCM
Tenisna meti

Veliki napadi i prijetnje Novaku Đokoviću, za zaštitu najboljeg svjetskog tenisača angažiran je ‘tjelohranitelj‘

Piše SPORT SD
26. svibnja 2023. - 13:41

Francuska teniska federacija je u suradnji s tvrtkom World sports network provela istraživanje o tome koji je tenisač najviše na meti negativnih komentara na društvenim mrežama.

Rezultati su otkrili da se s negativnim komentarima najviše susreću Novak Đoković i Aryna Sabalenka.

Istraživanje se odnosilo na posljednjih 16 mjeseci, a podaci otkrivaju da od muških tenisača najveći postotak negativnih komentara je upućen upravo Novaku Đokoviću.

Čak 15 posto tweetova koji su upućeni Srbinu su negativni, dok je velik  broj negativnih komentara išao i na račun grčkog tenisača Stefanosa Tsitsipasa jer mnogi nisu zadovoljni njegovim ponašanjem na terenu. Slijedili su Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Casper Ruud i Cameron Norrie.

Kod tenisačica, Aryna Sabalenka je dobila najviše negativnih komentara, kao i Đoković, čak 15 posto. Bjeloruskinju sljede Elena Rybakina, Caroline Garcia, Iga Swiatek, Coco Gauff i Jessica Pegula.

Organizatori French Opena su se odlučili ozbiljno uhvatiti problema negativnih komentara na internetu, te su ponudili igračima novu tehnologiju umjetne inteligencije kao zaštitu od zlostavljanja na društvenim mrežama.

Koristeći tehnologiju naziva "Bodyguard" (tjelohranitelj), komentari upučeni tenisačima na Instagramu, Twitteru i TikToku će biti praćeni i analizirani u manje od 200 milisekundi.

"Kao dio svoje strategije za brigu o mentalnom zdravlju igrača, FFT je odlučio surađivati s ‘Bodyguardom‘ u borbi protiv cyberbullyinga", stoji u priopćenju FFT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:06