StoryEditorOCM
Tenisnevjerojatno

US Open s ovim koktelom napunio blagajnu milijunima, evo kolika je cijena poznatog pića: novca je dosta i za nagrade

Piše Sport SD
30. kolovoza 2024. - 11:17

US Open, posljednji Grand Slam sezone počeo je prije nekoliko dana, a osim fantastičnog tenisa još jedna stvar je okupirala naslove američkih medija. Nije to ni Jannik Sinner i njegova "afera doping", već je riječ ni manje ni više nego o - koktelu!

Od 2006. gledatelji Grand Slam turnira u New Yorku utažuju svoju žeđ prepoznatljivim koktelom: The Honey Deuce. Popularno piće sadrži votku, limunadu, liker od maline i ukrašeno je s tri loptice od dinje koje izgledaju kao mini teniske loptice. 

Ove godine koktel stoji čak 23 dolara, a prošlogodišnja cijena je bila 22 dolara. To je šesto povećanje cijene ovog pića od 2012, a nevjerojatna je činjenica da je u dva tjedna zarada od ovog koktela dosegla 10 milijuna dolara.  

Novac od prodaje poznatog pića donijela je organizatorima toliko novca da bi on bio dostatan da isplate nagrade za pobjednike muškog i ženskog dijela turnira.

Novčane nagrade za žene i muškarce su iste. Pobjednik će u džep pospremiti 3.6 milijuna dolara, dok će gubitnik u finalu otići teži za 1.8 milijuna dolara. Oni igrači i igračice koji uđu u polufinale, dobit će milijun dolara...

Što se tiče hrvatskih predstavnika, možemo biti ponosni na Donnu Vekić (WTA - 24.). Osječanka se plasirala u 3. kolo US Opena, gdje je u dvoboju 2. kola pobijedila Belgijsku Greet Minnen (WTA - 70.) sa 7-5, 6-1 za 80 minuta. 

Aktualna olimpijska doprvakinja je ovom pobjedom po četvrti put došla najmanje do trećeg kola na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni, nakon što je prekinula niz od tri uzastopna ispadanja u 1. kolu US Opena.

Osječanka je uzvratila Minnen za ovogodišnji poraz na travi u nizozemskom ‘s-Hertogenboschu, gdje su odigrale prvi službeni međusobni dvoboj.

image
Andrzej Iwanczuk/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 03:31