StoryEditorOCM
Tenisoštar istup

Srbi zgroženi napadom na Đokovića, Ukrajinac osuo paljbu prema legendi: Je li znao da sjedi pored otvorenog rusofila?

Piše SPORT SD
17. svibnja 2023. - 12:26

Novak Đoković u nekoliko je navrata bio meta ukrajinskih sportaša, a sada ga je oštro prozvao nogometaš Roman Zozulja.

Glavna meta Zozulje zapravo je bio legendarni ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko. Zamjerio mu je što je na prvoj utakmici polufinala između Milana i Intera sjedio u društvu srpskog tenisača kojega je nazvao "otvorenim rusofilom".

- Kada ste ambasador Ukrajine, pored snimanja promo videa, imate i odgovornost za reputaciju. Ne osobnu, već za cijelu zemlju. A ako ste pozvani na utakmicu, a pored vas sjedi sportaš s iskrenim proruskim stavovima, onda se ne možete družiti s njim, i to blaženim pogledom - napisao je Zozulja na svom Instagram profilu pa nastavio:

- Je li Andrij Ševčenko znao da sjedi pored srpskog tenisača Novaka Đokovića? Je li Andrij Ševčenko znao da su Srbin i njegov otac, blaže rečeno, aktivni rusofili? Je li Andrij Ševčenko znao da je Novak Đoković za povratak sportaša iz Ruske Federacije i Bjelorusije u međunarodna natjecanja? Očigledno je da je znao.

Zozulja je zatim nastavio nabrajati Ševčenkove "grijehe"...

- Iz nekog razloga, Andrij Nikolajevič se tvrdoglavo pretvara da njegovi osobni interesi, prijateljstva i sklonosti leže van rata. To je situacijski patriotizam. Zahtijevamo od cijelog svijeta sankcije i zabranu ruskih sportaša na međunarodnim prvenstvima i natjecanjima, a naš ambasador se druži s glavnim sljedbenicima i propagandistima suprotnog gledišta - zaključio je Zozulja u svojoj objavi.

Roman Zozulja ima 33 godine, rođen je u Kijevu i bivši je reprezentativac Ukrajine. U karijeri je igrao za kijevski Dinamo i Dnjipro, a trenutno igra za španjolskog trećeligaša Rajo Majadahonda.

Svi srpski mediji oštro su osudili Zozuljin istup, a mnogi su mu počeli vaditi "prljavo rublje", pa se tako spominje skandal star šest godina, kada se fotografirao pored lika Stepana Bandere, ukrajinskog nacista iz Drugog svjetskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:08