StoryEditor
Tenispovratak stare slave

Tvornica titula na Firulama ponovo radi

Piše PSD.
30. srpnja 2008. - 23:42

Firule su teniska meka koja ne posustaje. Prošlo je, brojimo, gotovo tri godine otkako je na čelo Teniskog kluba Split došao Tomislav Tukić. Predsjednik koji menadžerskim sposobnostima i sportskim entuzijazmom vodi klub prema naprijed.

Ostvareni su značajni infrastrukturni i financijski pomaci, no što je roditeljima, djeci i sportskim entuzijastima još važnije, postignuti rezultati su sve bolji i bolji.

- Sportski pogon radi odlično na čelu s iskusnim međunarodnim trenerom Petrom Bubalom. Već nekoliko godina održavamo se u vrhu hrvatskoga tenisa kao najuspješniji domaći klub - zadovoljno je ustvrdio Tukić.

U pogonu 160 djece, rekord registriranih igrača

- Moramo istaknuti kako u pogonu imamo oko 160 djece te najviše registriranih tenisača i tenisačica u Hrvatskoj, njih čak 120 - ubacio se trener Bubalo.

Klub se oslanja na mlade iz svoga dvorišta.

- Odbili smo nekoliko stranih tenisača koji su željeli trenirati kod nas. Trudimo se i želimo da naša djeca imaju u svome susjedstvu najbolji mogući tretman - pojasnio je Tukić.

A tako stižu i rezultati. Broje na Firulama ove godine već niz hrvatskih titula, očekuju ih još.

- Imamo masovnost i kvalitetu od onih najmlađih kategorija do starijih tenisača i tenisačica. Osvojili smo ove godine i prvenstvo Hrvatske za seniorke, a za nas je igrala i Petra Martić (na slici - op.ur.), koja sada napreduje prema svjetskom vrhu. Kao svjetska klasa rado je pomogla i nama u osvajanju naslova, a i mi se trudimo svesrdno da njoj pomognemo u treninzima koliko god možemo - rekao je Tukić.

U planu kluba s Firula su i teniski turniri.

- Već dugo imamo podršku Hrvatskog teniskog saveza u kojemu sam i sam u Upravnome odboru, a i Stipe Ančić (otac Marija Ančića - op.p.) uvijek je spreman dati nam ruku. Očekujemo sada i punu podršku HTS-a i u našoj želji da organiziramo turnire u mlađim kategorijama - najavio je Tukić.

Možda osvane i profesionalni turnir

S obzirom na procvjetalu infrastrukturu i entuzijazam sportskih djelatnika na Firulama, predvođenih Tukićem te direktorom Antom Prižmićem, ne bi nas iznenadilo da za koju godinu u Splitu gledamo i neki profesionalni turnir.

Vizija je tu. Treba samo vremena da se oplodi. Nove zvijezde s Firula već grabe velikim koracima naprijed.

A na “lageru” ih ima još mnogo.

                                                                  pero smolčić 

#TOMISLAVTUKIć

Izdvojeno