StoryEditor
Tenismjere opreze

Turnir u Limogesu otkazan zbog straha od nekvalitetnog igračkog kadra: tenisačice idu ranije u Australiju zbog karantene

16. listopada 2020. - 17:36
Clive Brunskill/AFP

Turnir tenisačica WTA serije 125 kojem je domaćin trebao biti francuski Limoges od 14. do 20. prosinca, otkazan je zbog straha od premalog broja kvalitetnih igračica, objavili su organizatori u petak.

Naime, turnir je na rasporedu mjesec dana prije početka Australian Opena, za koji će svi natjecatelji na tlo Australije morati doći najmanje 14 dana prije kako bi prošli obveznu dvotjednu karantenu.

Tako će većina tenisačica na koje su računali organizatori već sredinom prosinca morati krenuti prema Australiji i Melbourneu, pogotovo one koje će morati nastupiti u kvalifikacijama za glavni turnir.

Organizatori strahuju da bi zbog toga ostali bez igračica koje se nalaze među najboljih 150 na WTA ljestvici, što im ne jamči da će turnir biti na dovoljno visokoj kvalitativnoj razini.

Tako su do kraja godine u WTA kalendaru ostala još samo dva turnira: prvi je na rasporedu sljedećeg tjedna u češkoj Ostravi, a drugi bi trebao biti održan u austrijskom Linzu od 9. do 15. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 16:30